XI Raid La Pineda Platja

0
502

Buff-Thermocool, campions d’Espanya de raids
Després d’una cursa de gairebé quinze hores durant el cap de setmana, l’equip d’Arnau Julià, Albert Roca i Fran López ha guanyat amb autoritat l’onzena edició del Raid La Pineda Platja. El Raid La Pineda Platja ha celebrat aquest cap de setmana la seva onzena edició, que també ha estat el Campionat d’Espanya de Raids. L’equip vencedor ha estat el Buff-Thermocool, amb un avantatge còmode respecte dels francesos del Vibram Sport 2000 Lafuma. El podi del campionat d’Espanya –exclòs l’equip francès- l’han completat el The North Face-Forum Sport A i el Yaencontre.com-Haglöfs.| La cursa va començar dissabte a les 9:00 del matí desde la població de Tivissa, a la Ribera d’Ebre. El camp de futbol va llevar-se al matí engalanat amb la imatge de Trangoworld, col·laborador del Raid La Pineda Platja 2009, i amb uns 150 esportistes –repartits en 43 equips- ansiosos per prendre la sortida. El sol presidia en aquells moments de forma inequívoca el cel de la Ribera d’Ebre, mentre els corredors iniciaven la competició amb una prova d’orientació urbana que els va portar pels carrers i principals punts d’interès del nucli tivissenc. A més, un dels integrants de cada equip, un cop els seus dos companys havien completat l’orientació, havia de superar 135 metres de desnivell en una de les nombroses vies ferrades del municipi. Aquest primer sector d’orientació + via ferrada va posar per davant el Salomon Santiveri, amb cinc minuts d’avantatge sobre el The North Face-Forum Sport A. El Buff-Thermocool, amb dificultats en l’orientació, va patir les aglomeracions al peu de la via ferrada, i va perdre gairebé sis minuts i mig respecte del líder provisional. La primera BTT comença a ordenar la classificació El segon sector del raid, de gairebé trenta quilòmetres de distància en btt, va portar els corredors a través d’un paratge típicament mediterrani, de conreus d’olivera i vinya, bosquets de pi i una orografia trencada de rieres i barrancs, entre els pobles de Darmós i la Serra d’Almos. Tot plegat per arribar fins a la població de Garcia, després de travessar de forma espectacular el riu Siurana. A l’embarcador de Garcia, el Buff-Thermocool ja havia recuperat tot el desavantatge i arribava el primer a la transició on canviaven la bicicleta pels caiacs. La llarga navegació aigües avall del riu Ebre, de trenta quilòmetres de distància, va portar els competidors a passar per Móra d’Ebre i sota el seu característic pont d’arcades. I després, arribar fins a Miravet, tot gaudint d’espectaculars vistes d’indrets que formen part de l’Espai Natural Illes de l’Ebre, així com de l’històric pas de barca de Miravet. L’espectacular perfil de la històrica Miravet donava la benvinguda als equips, que hi havia d’aparcar una estona el caiac per recórrer els costeruts carrers fins el famós castell templer i, tot seguit, reprendre la navegació riu avall. El Vibram Sport 2000 Lafuma va fer valer la seva força en el caiac per encalçar els Buff-Thermocool i igualar-se amb ells fins arribar a Benifallet, on es deixaven definitivament els caiacs per recuperar les bicicletes. Cop definitiu dels campions A partir de Benifallet, la cursa va començar a decidir-se a favor dels Buff-Thermocool. Els seus tres integrants van demostrar novament sobre la bici que eren els més forts en aquesta disciplina, en un sector de més de 32 km en una forta ascensió de 760 metres de desnivell fins el balneari de Cardó, que passava per paratges de muntanya pràcticament verges i oblidats de la Serra de Cardó, recorrent els antics camins del senyor de Costumà. En aquest indret de silenci i tranquil·litat, els raiders s’enfrontaven a una nova prova especial: un descens de barrancs amb tres ràpels, el més llarg dels quals superava els cinquanta metres de desnivell. Aquest barranc desembocava tres quilòmetes de carretera i 250 metres de desnivell més avall, des d’on calia tornar a remuntar en patins en línia. La climatologia, que s’havia anat apagant al llarg de la jornada, es va començar a posar complicada per als corredors, amb una boira cada cop més persistent, acompanyada d’una intensa baixada de la temperatura. Aquest fet va complicar força l’orientació en el següent sector, un trekking que s’iniciava a través de l’eremitori dels voltants de Cardó. Una zona d’ermites, boscos d’atmosfera màgica i roques d’aspecte fantasmagòric. El Buff-Thermocool va marcar el millor temps -amb mitja hora de diferència- en aquest tram a peu, que unia Cardó amb Rasquera al llarg de més de 13 km i on a la major part dels equips se’ls va fer de nit. I l’últim sector de la jornada va començar a les nou del vespre, consistent en quasi 60 km de btt nocturna que unia Rasquera amb Sant Jordi d’Alfama, a la costa. L’orientació nocturna va tornar a afavorir amb més de mitja hora d’avantatge als líders, que decidien definitivament la cursa mentre superaven el fort desnivell i passaven prop de les inquietants llums vermelles que marquen durant la nit la posició dels aerogeneradors del Perelló. L’arribada dels primers classificats al castell de Sant Jordi d’Alfama va produir-se gairebé a la 1:00 de la matinada i, darrere d’ells, van anar arribant equips fins a les 5:00. Matí de llamps i trons, migdia radiant L’últim capítol del Raid La Pineda Platja 2009 s’ha produït aquest diumenge al passeig de La Pineda, en plena Costa Daurada. Les primeres hores del matí han arribat amb llamps i trons i un ruixat copiós, que ha estat a punt de fer suspendre aquest sector. En tot cas, ha obligat l’organització a variar els seus plans, eliminant els trams previstos de natació i patins en línia. Finalment, aquesta prova de mitja hora escassa de durada, ha constat de coastering (cursa a peu per la platja), btt pel passeig i bike&run (un membre de l’equip en bicicleta i els altres dos a peu) i s’ha disputat sota un sol brillant. Buff-Thermocool s’ha pres el sector amb tota la calma, sabedors que les quasi dues hores d’avantatge a la classificació provisional els asseguraven la victòria final. La lluita s’ha donat per la cinquena posició, entre el Trangoworld-EKKE Lleida i el Salomon Santiveri, que sortien separats tan sols per cinc segons a favor dels primers. Finalment, l’espectacularitat ha marcat el final del raid, que s’ha tancat amb èxit organitzatiu i sense incidències remarcables.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.