Francisco Aritmendi Criado: campió del món de cros

0
387

Francisco Aritmendi va néixer a Málaga del Fresno (Guadalajara) el 1938. D’origen humil, a la seva infantesa va patir una hèrnia doble motiu pel què van pronosticar als seus pares que viuria pocs anys, ja que aquella malaltia no tenia remei en aquella època. Però Aritmendi va ser Campió d’Espanya de cros el 1964 i 1965 i de 10.000 m.l. el 1966. També va aconseguir altres títols de Campió de Catalunya de cros el 1963, 1964, 1966 i 1967 o de 10.000 m.l. el 1965 i 1966, sent atleta del FC Barcelona i del RCD Espanyol durant la seva estada a Barcelona. | Tanmateix, la proesa més gran que va aconseguir Aritmendi va tenir lloc el 1964. Amorós havia assolit ja el subcampionat del món de cros el 1962 i Aritmendi li va posar una rúbrica d’or al Cros de les Nacions de 1964, la denominació de l’època del Campionat del Món de Cros, en proclamar-se Campió del Món. A l’estadi Leopardstown de Dublín, els assistents van sentir-se impressionats per la gran victòria de l’espanyol. Parlem d’una gesta única a l’atletisme espanyol, ja que cap espanyol ha pogut igualar-la en categoria sènior fins el moment, ni tan sols el gran Mariano Haro. Pots llegir la biografia completa d’Aritmendi a la Revista Marathon d’aquest mes d’ abril (número 286).

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.