BARCELONA 2010 COL·LABORA A LA CURSA CIENTÍFICA DE SANT PAU

0
3154

El Campionat d’Europa d’Atletisme Barcelona 2010 col·labora amb la organització de la 21 Cursa Científica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau que es celebra demà passat, dia 21 de març, a l’interior de l’històric centre hospitalari de Barcelona. Tots els participants, uns 150 aproximadament, rebran material promocional del Campionat.| La presència de Barcelona 2010 es notarà, a més, per la participació de Pere Alcober, president del Comitè Executiu de l’esdeveniment, i d’un dels nou ambaixadors de B10, l’ex campió mundial de 20 quilòmetres marxa Valentí Massana. El tret de sortida es farà a les 10 del matí davant el menjador de l’Hospital de Sant Pau, situat a la zona sud del barri del Guinardó.| La carrera, organitzada pel centre sanitari amb la col·laboració de la Fundació DIR, intenta promoure la pràctica de l’exercici controlat com a teràpia complementaria pel tractament de malalties cardíaques. De fet, al llarg dels vint anys d’existència, ha fet possible la publicació de numerables estudis o investigacions on ha quedat clarament demostrat el benefici que suposa la pràctica de qualsevol activitat esportiva, tant per les persones sanes com per aquelles que pateixen trastorns físics. La cursa d’aquest any comptarà amb la presència de Jordi Varela, director-gerent de l’hospital, Marta Ferrusola, presidenta de la Fundació DIR, Ramon Canela, director general del DIR, i de la marxadora olímpica Beatriz Pascual, que serà l’encarregada de donar la sortida. Després de la mateixa està prevista la realització d’un estudi sobre la detecció de nous marcadors cardiovasculars i la seva modificació durant l’exercici de llarga duració per identificar signes d’isquèmia o alteracions de la funció cardíaca. Barcelona 2010, que es manté lligat a les grans manifestacions atlètiques amb objecte de promocionar el Campionat, no ha volgut deixar passar la oportunitat de recolzar una iniciativa com aquesta, de menys nivell competitiu però segurament molt més transcendental per la societat actual.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.