Antonio Amorós: subcampió del món de cros

0
525

Antonio Amorós va néixer a Caudete, Albacete, el 1927. Especialitzat en proves de llarga distància (5.000, 10.000 m.l., cros), va ser conegut com El Galgo de Caudete i va aconseguir èxits extraordinaris a la seva carrera esportiva com el de proclamar-se Subcampió del Món de cros l’any 1961. Setanta vegades internacional, el seu èxit més gran com atleta el va assolir Amorós en el Cros de les Nacions (nom del Campionat del Món de Cros fins el 1973) de l’any 1961, celebrat a Nantes, França. Allà, segons diuen les cròniques de l’època, en un circuit completament enfangat i davant l’astorament dels presents, Amorós va realitzar una gran cursa en el fang fins assolir un èpic segon lloc i proclamar-se Subcampió del Món de cros.| Després de la seva retirada definitiva, Amorós es va dedicar a entrenar a les noves generacions d’atletes de Santa Coloma de Gramenet que veien en ell un exemple a seguir: Jaime López Egea, Encarna Escudero, Juan Antonio Balseras… Però també va quedar relegat definitivament a una situació d’un cert oblit, una manca de reconeixement oficial vers qui havia aconseguit èxits internacionals per l’atletisme espanyol i català. En la Revista Marathon de aquest mes (març 2009, número 285), he publicat un article dedicat a aquest campió amb majúscules, repassant les seves millors actuacions i resultats, així com altres aspectes de la seva biografia.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.