Entrevista a José Ríos prèvia a la marató de Lake Biwa:

0
447

El proper diumenge 1 de març prendrà part per 6è any consecutiu de la marató de Lawe Biwa a Otsu (Japó). Allà ha vençut dues vegades i ha obtingut la seva millor marca personal, 2h 07\’42\”, 4ª millor marca espanyola de tots els temps i rècord de Catalunya. Amb la mirada posada a la marató del campionat d\’ Europa a Barcelona 2010, el presi busca assegurar-se ja la mínima per assistir-hi, tot i que això impliqui perdre l\’ opció d\’ aconseguir una marca estratosfèrica. En Ríos té la segona millor marca de tots els participants. La primera són els 2h 04\’55\” de Paul Tergat que en el seu dia van ser rècord mundial, mentre que tot seguit vénen els 2h 08\’20\” del marroquí Abderrahime Bouramdane, els 2h 08\’34\” de l\’ eritreu Yared Asmerom i els 2h 10\’38\” de l\’ eetíop Guta Abiyot.| Quan te\’n vas cap al Japó i com serà el teu pla de viatge? Surto aquest dilluns dia 23 al matí de Barcelona cap a Helsinki i, d\’ allà, directe cap a Osaka. Entre una cosa i una altra tinc un dia sencer de viatge. Coneixes de sobra el recorregut, el clima, etc. perquè has corregut aquesta marató 5 vegades. Què és per a tu el millor i el pitjor d\’ aquesta cursa? El millor és que, com tu dius, la conec com el palmell de la meva mà. El pitjor és la temperatura perquè fa molt fred i, sobretot, els darrers 13 km, perquè bufa vent en contra i va pujant poc a poc. Amb quin objectiu afrontes la prova? El meu principal objectiu és aconseguir la mínima per al campionat d\’ Europa de Barcelona 2010, que està situada en 2h 12\’30\”. Així podria preparar la temporada amb tranquilitat. Així doncs, prioritzes la marca sobre la victòria, no? M\’ agradaria guanyar, però serà difícil. El que està clar és que si guanyo em sortirà una bona marca, perquè allà sempre es corre ràpid. Saps quin seran els teus principals rivals? Sobretot, en Paul Tergat. És el meu ídol des de sempre i això fa que encara tingui més il.lusió a l\’ hora de córrer. Sembla ser que aquest any hi haurà menys nivell pel que fa a corredors japonesos. Quin ritme marcaran les llebres? Sortiran llebres molt bones, segurament a ritme de 1h 03\’30\” al pas per la mitja. A mi m\’ interessaria passar un minutet més lent, però el problema és que només hi ha un grup amb llebres. Si et trobes fi com per fer marca, creus que aniràs acompanyat de rivals als darrers quilòmetres o que serà una lluita en solitari contra el crono? Segurament aniria sol. Allà, a partir del km. 30-32 és difícil trobar un grup perquè cadascú va pel seu costat. Creus que tens opcions de superar el rècord d\’ Espanya que té Julio Rey en 2h 06\’52\”? Ho veig gairebé impossible perquè no penso arriscar tant. Haig d\’ assegurar la mínima pensant sempre en l\’ europeu de Barcelona. Abans, aquest 2009, hi ha campionat del món a Berlín. Tens intenció d\’ anar-hi? I si no et sortís bé la marató de Lake Biwa i no et seleccionessin per Berlín, provaries d\’ anar-hi en 10.000 metres? Anar a Berlín no perilla. Tinc la mínima de l\’ any passat i podem anar-hi fins a 5 corredors per país per disputar-se també la copa del món per seleccions. De tota manera, Berlín no m\’ obsessiona. El 30 de març m\’ opero ja d\’ una fascitis plantar que arrossego fa anys i no ho poc deixar més temps si vull estar a punt per Barcelona. No tindré pressa per a la recuperació, de manera que si arribo a punt pel mundial bé, i si no prepararia el mundial de mitja marató a l\’ octubre i una marató entre novembre i desembre. Però el que més necessito és no tenir pressa. Doncs ara nosaltres el que esperem és que assoleixi la mínima, cosa que en principi no ens sembla excessivament complicat per a ell, que habitualment baixa de 2h 10\’. I si ens pot obsequiar amb victòria i marcón, millor que millor.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.