El marroquí Abderrallah El Hanial i l’etíop Tedelech Biru, guanyadors de la 14a Mitja Marató Gavà

0
445

Nacho Cáceres, recordman de la prova, i Roger Roca, han estat segon i tercer, respectivament, en una cursa en què han participat més de 2.000 corredors
El marroquí Abderrallah El Hanial ha estat la sorpresa de la Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà que ha aplegat 2.150 corredors i corredores en un matí marcat per les baixes temperatures. El Hanial ha estat el primer a creuar la línia de meta ubicada a l\’Estadi Municipal la Bòbila amb un temps de 1:05:31, només cinc segons per davant de Nacho Cáceres que manté el rècord del traçat amb 1:02:47 establert l\’any 2007. El tercer ha estat l\’igualadí Roger Roca que amb un crono d\’1:06:03 repeteix la posició assolida en les tres altres ocasions en què ha participat a la Mitja. Una cursa en què no han pogut estar presents els corredors kenyans Hossea Kogei i Johnstone Chebii per problemes de visat.| El Anial, Cáceres i Roca han mantingut un duel aferrissat fins al km. 15, en què Roger Roca ja ha quedat despenjat. \”Hem corregut com si fos un 1.500 en pista. Hem estat els tres fent canvis de ritme durant tota la cursa. Mai no havia disputat una mitja d\’aquesta manera\”, ha explicat Roca. El lloc d\’honor del podi s\’ha decidit en els darrer quilòmetre quan, segons explica Nacho Cáceres, \”el marroquí ha fet un canvi de ritme brutal. M\’he enganxat com he pogut pero quan mancaven 500 metres he vist que era impossible agafar-lo\”. Cáceres també ha assegurat que ha estat una mitja atípica: \”És la primera vegada que corro una mitja d\’aquest tipus, hem fet entre 20 i 25 canvis de ritme. Ningú no volia prendre la responsabilitat de tirar ben fort. No era un dia per fer grans marques, arrossego molèsties al genoll i no he volgut comprometre la meva participació a la marató de Rotterdam, a l\’abril\”. En dones, la guanyadora ha estat l\’etíop Tadelech Biru amb un temps d\’1:17:27, molt lluny del rècord de la prova establert l\’any passat per la seva compatriota Tigst Tufa (1:10:26). El podi l\’han completat Noemí Moreno (1:19:55) i M Carmen Auñón (1:21:54). En la categoria de cadira de rodes, Roger Puigbó ha tornat a recuperar el triomf amb un crono de 46:45, en la seva novena victòria al circuit de Gavà i Castelldefels. En segon lloc ha arribat el vencedor de la passada edició, Jordi Madera amb 49:02. La Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà es referma com una de les més prestigioses del calendari atlètic de fons, tant per l\’alt nivell competitiu com pel gran nombre d\’atletes. Un èxit que radica en l\’acurada organització, a càrrec dels ajuntaments de Gavà i de Castelldefels, de la Diputació de Barcelona i del Club Atletisme Gavà. Una organització que any rera any incorpora nous serveis com ha estat avui la presència de sis llebres d\’orientació que han cobert el recorregut amb un temps d\’entre 1:25 i 1:50 (amb intervals de cinc minuts). L\’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha destacat l\’alt índex d\’atletes que han desafiat el fred per participar a la mitja: \”Una gran festa de l\’esport amb molta participació. És una satisfacció veure com es fa esport, com es fa civisme i com, més enllà de la competició, famílies senceres estan aquí gaudint d\’aquesta jornada ja totalment consolidada\”. Per la seva banda, el president de la Federació Catalana d\’Atletisme, Romà Cuyàs, ha fet un repàs als principals atractius de la Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà: \”És una clàssica i una de les proves més maques del calendari de fons, a més és molt ràpida pel seu traçat pla i permet fer bones marques. A Catalunya tenim cada setmana una mitja i el corredor ha d\’escollir. Quan més de 2.000 atletes trien aquesta és per una bona raó\”. Balsera i Cuyàs han presidit l\’acte de lliurament de premis juntament amb la regidora d\’Esports de l\’Ajuntament de Castelldefels, M. del Mar Latorre i representants de la Diputació de Barcelona, que atorga a la mitja la distinció de Gran Premi, i d\’altres entitats col·laboradores com són Caixa Sabadell, Saucony, Intersport, Gatorade, Gavà Televisió, Aquafina, Compex i Champion Chip. Un altre protagonista de la jornada ha estat Barni, la mascota de l\’Europeu d\’Atletisme de Barcelona 2010 que ha estat present a l\’Estadi Municipal la Bòbila.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.