PER FI LA DEFINITIVA DE DRISS LAKHOUAJA EN LA Xª MITJA MARATÓ DE TERRASSA, AMB RÈCORD DE PARTICIPACIÓ AMB 2700 CORREDORS!!

0
471

L’atleta marroquí de l’AE Catalunya, Driss Lakhouaja ha estat el guanyador de la Mitja Marató Ciutat de Terrassa més internacional, la Xª, en la que també s’ha disputat el XXVII Campeonato de España de Veterans d’aquesta distància, del que s’ha proclamat vencedor en Benito Ojeda.
Resultats de la Mitja de Terrassa 2009 Per Championchip. Puntuable per la Lliga d\’Internautes.

Fotos del Josep Viladot i de Juan Hidalgo, d\’atletisme.cat.
| La Xª Mitja Marató de Terrassa, amb un nou rècord de participació de 2700 inscrits, juntament amb la cursa popular de 5 km, Memorial Santi Centelles, s’ha celebrat amb el triomf esperat de Driss Lakhouaja, desprès de participar en la mateixa durant 6 edicions i fer tercer en les edicions 2007 i 2008, segon ha estat Roger Roca del F.C. Barcelona, i el tercer l’egarenc Jaume Leiva, del A.E. Blanc i Blava, que debutava en aquesta distancia i que ha aconseguit fer pòdium en la seva ciutat. No s’ha pogut superar el rècord de la prova, establert l’any passat pel canari José Carlos Herández, en 1:04:21”, malgrat que en la línia de sortida s’hi ha comptat atletes d’elit i de primera categoria internacional i nacional : Samson Cherop, Jonathan Kipkosguy, Nacho Cáceres, Driss Lakhouaja, Roger Roca, Adrià Garcia, Jordi Escoriza, Josep Lluís Marichica, Joan Herrera, Rafa Iglesias, Toni Bernado, Marcos Sanza, Joyce Chepkirui, Holly May i David Bernado, seguits de dos mil sis-cents corredors més que han festejat aquesta Xª edició de la Mitja Marató de Terrassa, corrent la distància de 21.097 mtrs, o be, la més assequible de 5000 metres. Els primers 4 km, s’han cobert ràpidament i els atletes s’agrupaven en un bon bloc que encapçalava en Roger Roca. En el km 6, el salmantí Rafael Iglesias, ha hagut d’abandonar la cursa per molèsties en el bessó, el mateix que el va obligar a abandonar l’any passat a mitja cursa quan era capdavanter. En el Km 7-8 en Roca seguia marcant el ritme, guanyant distància sobre els seus seguidors més immediats Lakhouaja, Cherop i Garcia. En el kilòmetre 10 ha estat en Nacho Cáceres, segon en la darrera edició i ferm candidat a fer pòdium, qui ha hagut d’abandonar per molèsties en la cama. A partir d’aquí s’han desmarcat del grup en Driss Lakhouaja i en Roger Roca, deixant enrere fins i tot als corredors keniates, i han marcat el ritme de la cursa, fins els dos darrers kilòmetres en que el marroquí ha tret onze segons sobre Cáceres. La classificació ha quedat de la següent manera : 1.-Driss Lakhouaja   1:06:14 2.-Roger Roca   1:06:25 3.-Jaume Leiva   1:07:47 4.- Benito Ojeda Sanz   1:07:50 5.- Samson Cherop   1:08:09 6.- Jose Manuel Granadero  1:08:11 7.- Marcos Sanza   1:08:23 8.- Adria Garcia   1:08:37 9.- Francisco Ribera Romero   1:08:47 10.- Toni Bernado   1:09:10 Hem de destacar com a dada significativa que els 14 primers corredors han passat per la meta amb un temps per sota de 1h 10’. La Mitja Marató de Terrassa, és puntuable per la Challenge de Mitges Maratons Gran Premi Diputació de Barcelona, i s’ha confirmat com una de les mitges maratons més importants del calendari català i també del nacional. En l’apartat femení, l’absoluta guanyadora ha estat la britànica Holly May (1:15:56) , amb més de dos minuts sobre la segona Maria Soledad Madera de l’Ayto. Vitoria-La Blanca (amb 1:18:22),tercera la keniata de l’Adidas Joyce Chepkirui (1:19:31), quarta M.Soledad Castro (1:20:27), cinquena M: Carmen Auñon (1:22:43), sisena Isabel Olivan Moreno (1:23:25), setena Marta Busquet (1:25:47), vuitena Mª Vinyet Noguero (1:25:58), novena Raquel Lora (1:26:27) i decena Maria Remedios Carrasco (1:26:59). En la cursa més popular, la de 5 kilòmetres, Memorial Santi Centelles, amb un total de 513 corredors, I amb una participació del 40% femenina, els guanyadors han estat : en l’apartat masculí en Jordi Elias del C.N. Terrassa, amb 15’29”, i en el femení Cristina Arbues de l’Hiru Herri, amb 18’15”. El XVVII Campeonato de España de Veteranos de Medio Maratón, en el que han participat uns 300 atletes vinguts d’arreu de l’estat espanyol, el guanyadors absoluts ha estat en Benito Ojeda amb un temps de 1:07:50, seguit de José Manuel Granadero amb 1:08:11, i tercer Francisco Ribera amb 1:08:47. Les guanyadores femenines han estat, la primera M. Soledad Madera amb 1:18:22, la segona Maria Soledad Castro amb 1:20:27 i la tercera M. Carmen Auñon amb 1:22:43. Destacar també que el canvi d’ubicació de la zona de sortida i arribada fins aquesta edició en el Parc de Vallparadis, enguany disposat al carrer Joan Artigues, amb confluència amb el Passeig 22 de Juliol, ha dotat a aquesta celebració d’una major capacitat d’acollida tant als corredores com als espectadors i públic en general que s’han desplaçat a aquest indret per a veure i animar als corredors. LES XIFRES !! 1897 corredors a la Mitja Marató 290 atletes veterans del Campeonato de España 513 corredors populars la cursa de 5 km Memorial Santi Centelles 3000 obsequis per a tots els corredors FI DE FESTA !! Amb l’orquestra la Big Band Jazz Terrassa, amb el repartiment de 3000 botifarres (per detall de l’AAVV Vallparadís), de 3000 plàtans (gentilesa Govern de Canàries), i amb sorteig de bicicletes per deferència de Caixa de Terrassa. I també 1 Camió-trailer de Promotur Turismo Canarias, repartint productes típics de les Illes canaries i ofertes. Carpes promocionals de Caixa Terrassa, Diadora, Immobiliaria Base, Cirsa i Toyota Orient Cars i Auto Pujadas Vallès.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.