PROJECTE SABATILLES SOLIDÀRIES

0
542

El projecte consisteix en col•laborar en recollir sabatilles usades i en bon estat general, per a ser destinades a dues ONG .
Una d’elles és Figueralia, Està dirigida per Ramon Figueras, qui te una empresa de fabricació d’estructures metàl•liques. És corredor habitual, havent fet entre altres les maratons de Berlín i Nova York. La seva ONG envia sabatilles a Kenya per a ser donades a joves atletes sense recursos. Ells les usen per a córrer. L’altra és Rauxa, està dirigida per la doctora M. Lluïsa Martin Puig, la qual va deixar la medicina fa temps per a dedicar-se a ajudar a persones afectades d’alcoholisme a reinserir-se a la societat. Van començar les seves activitats al 1989. Tenen diverses funcions, entre altres tallers de formació, pisos socials, un restaurant a Gràcia anomenat La Terrasseta i una mena d’autocaravana que circula pel carrer i dóna suport in situ a persones amb problemes d’alcohol. En el nostre cas, les sabatilles serien donades a aquestes persones i serien usades per a caminar, no per a córrer. | QUINES SABATILLES? Quan es va plantejar aquesta idea fa més d’un any, tots els associats la varen considerar bona, però es va generar un petit debat sobre donar coses que a nosaltres ja no ens serveixen. Alguns associats deien que no els semblava ètic donar unes sabatilles amb l’esmorteïment esgotat, ja que ells no les usarien si els hi donessin. Cal que tothom tingui ben clar que les dues ONG accepten aquest fet. Rauxa ho vol per caminar, i els representants de Figueralia a Kenya no tenen cap inconvenient en rebre aquests tipus de sabatilles, ja que són molt millor que res, que és el que molts tenen. No obstant, les sabatilles hauran de complir uns requisits mínims: • El tèxtil i la sola han d’estar sencers. No acceptarem sabatilles amb esquerdes a la sola o trencades per la zona tèxtil. • Cal entregar-les amb plantilla. No cal que sigui original, però ha de ser del mateix nº que la sabatilla. És a dir si algú te unes Asics Cumulus i ha perdut la plantilla i te la d’unes NB 1062, ja serveix. • Han d’estar netes. Amb una rentada usant el programa curt de la rentadora n’hi haurà prou. • Hauran de ser entregades dins una bossa de plàstic, de les del supermercat. • Poden ser d’entrenament per asfalt, mixtes, de competició o de trail. S’accepten sabates de muntanya, com les que Salomon ha popularitzat en els darrers anys. • També s’acceptarà roba, principalment samarretes. En aquest cas haurà de ser nova del tot o utilitzada tant poc que no es noti que s’ha usat. LLOC I DATA La recollida es produirà durant la fira del corredor, situada a l’expo de la Marató de Barcelona, on l’organització ens cedeix gratuïtament un estand. És a dir, divendres 27.2 i dissabte 28.2. Horari: de 10 del matí a 19.30 ininterrompudament. TRANSPORT Les sabatilles es dipositaran en unes capses de cartró, proveïes per les ONG beneficiàries. Queda molt clar que el transport de les capses amb les sabatilles serà per part de les ONG. Al final de cada dia enviaran una furgoneta a recollir el material entregat. VOLUNTARIS Com que l’estand haurà d’estar atès durant dos dies sencers, caldrà la col•laboració de voluntaris. Corredors.cat posarà voluntaris per a cobrir tots els torns. Jo seré un d’ells, i en peix un altre. Calculem que caldrà atendre l’estand durant 10 hores diàries. Seria interessant tenir dos torns de dues persones a cada torn. És a dir, caldrà un mínim de 8 persones. DIFUSIÓ Es contactarà amb el major nombre possible de persones i entitats que siguin susceptibles de poder fer aportacions. Enviarem mails a clubs d’atletisme, publicarem posts a webs d’atletisme popular, etz. Us animo a que aneu donant les vostres opinions i us demano ajut en els punt següents: • Voluntaris: Caldrà atendre l’estand. Us prego que qui vulgui col.laborar en aquest aspecte, m’ho faci saber. • Difusió: Qui tingui contacte amb alguna entitat, que també m’ho faci saber per enviar-los un mail. • El més important: aneu guardant les sabatilles, i porteu-les a la recollida. No cal que correu la marató. Ho pot fer qualsevol. Si no teniu forma de fer-les arribar els dies 27 i 28 de febrer, contacteu amb algú que sí que hi vagi, o digueu-m’ho a veure què es pot fer. Gràcies i salutacions.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.