L’atletisme popular no enganxa al jovent

0
2647

S’està produint un espectacular increment de participants en les curses populars, especialment acusat en els darrers anys. Ho confirma una anàlisi realitzatda pel sotasignant, que permet concloure que l’augment d’aquest any respecte de l’any passat -i el de l’any passat vers l’anterior- és de l’ordre del 20% de mitjana. L’esclat de l’atletisme popular a casa nostra és un fet incontrovertible des de fa un cert temps. Les causes d’aquest augment de participació, diumenge rere diumenge, segurament són diverses, però potser, a la vista de les edats que tenen els que s’incorporen a aquest fenomen, la principal sigui l’interès de recuperar una forma física perduda per anys de sedentarisme, practicant una cosa tan senzilla com és el córrer.| Tot plegat és magnífic, qualsevol sigui l’aspecte que se’n derivi , excepte, ai!, que sembla talment que l’esmentada pràctica estigui reservada per a corredors veterans. Les curses estan plenes a vessar, però de gent madura; els joves es poden comptar amb els dits d’una mà. L’exemple podríem veure-ho en qualsevol de les curses que és fan i es desfan arreu. Però com a mostra, en dues de les darreres que s’han celebrat aquest mes de novembre: una de 10 Kms a Barcelona i una Mitja Marató a Salou (ambdues de la Lliga d’Internautes, per cert), els percentatges i el nombre dels uns i dels altres ha estat el següent:
10 Kms Clot-Camp de l’Arpa-Verneda De 14 a 19 anys: 2%…….18 participants De 20 a 34 anys: 32%…..263 “ Més de 34 anys: 66%…..540 “ Total: 100%….821 “ Mitja Marató de Salou
De 18 a 19 anys: 1%………5 participants De 20 a 34 anys: 35%…..224 “ Més de 34 anys: 64%…..412 “ Total: 100%…. 641 “
És a dir que alguna cosa no estem fent prou bé tots plegats, perquè, malgrat els milers de corredors i corredores que participen en les proves els diumenges, no som capaços d’engrescar el jovent. Una assignatura pendent, aquesta, tan necessària millorar-la com la de la participació de les dones en les curses, molt minsa en comparació a d\’altres països. Aquest, però, és un altre tema, del qual en parlarem un altre dia.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.