La OPEN de la BOUIN està ben mesurada i la medició es totalment correcte

0
590

NOTA ACLARIDORA SOBRE EL MESURAMENT DE LA CURSA OPEN.DE LA JEAN BOUIN. Per a aquesta edició de la 85 Jean Bouin, i a causa dels diferents canvis que es van haver de realitzar d\’ubicació de les Sortides i de les Arribades de totes les curses inclosa la Popular Open, i per a poder obtenir un recorregut exacte de 10.000 metres, es va contractar l\’Empresa Tretzesports especialitzada en mesuraments per Via Satèl•lit, amb tecnologia puntera GPS amb connexió amb 10 satèl•lits alhora, i amb la mateixa cartografia constantment actualitzada que utilitza l\’agència espacial americana NASA, i que ve col•laborant amb ChampionChip habitualment, el que per a nosaltres ja és una garantia. Aquesta empresa ens va lliurar una àmplia documentació tècnica, que incloïa plans, altimetria i recorreguts, i varem estar modificant el circuit open de 10 km, perquè sortissin els 10.000 metres exactes, des del nou punt de Sortida a l\’Av. Rius i Taulet (sota primer pont que creua la Avda), fins a la mova meta situada a l\’Av. María Cristina a l\’altura del pas zebra que dóna entrada a la Plaça Univers. Per a obtenir aquests 10.000 metres justs, el circuit feia un zigzag des de l\’Av. Paral•lel, Llançá, Lateral de Gran Via, C/ Vilamarí, C/ Floridablanca, C/ Entença i Central de Gran Via, precisament per a quedar amb un recorregut EXACTE de 10 Km. | Posteriorment per a donar-li més oficialitat (i sense tenir cap obligació) es va contractar a la Federació Catalana d\’Atletisme, l\’homologació d\’aquest circuit, amb el seu sistema habitual que està realitzat amb bicicleta i un marcador mecànic (un sistema molt diferent de mesurament, com a mínim mes antic), i del que ens han passat un càrrec de 833 euros. La Federació Catalana d\’Atletisme ens va passar la seva homologació el dia 17 de novembre, i estranyament ens variava la mesura obtinguda per satèl•lit, posant la Meta 60 metres més baix de com estava marcada amb el sistema GPS. Aquí va sorgir un veritable problema, i és que si desplaçàvem la Meta 60 metres mes baix, no teníem espai per a acollir als 5.000 participants de la Open, ja que solament podíem utilitzar l\’Av. María Cristina, fins a les dues Torres Venecianes, per qüestions de permís de la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Open necessitava espai suficient per: La desacceleració dels participants una vegada passat l\’arc de meta. La recollida de xips, Serveis de Creu Roja Servei de Massatgistes, Avituallament d\’aigües i Coca Cola. Amb tot això vaig manifestar la meva disconformitat al Jutge Arbitre, i als Jutges de la FCA, tant el dissabte 29 com el Diumenge 30, i la Meta va quedar situada amb la Mesura EXACTA de 10 Km del sistema GPS, i se\’m va assegurar personalment que l\’informe d\’aquesta petita diferència de metres, seria CONFIDENCIAL. Cal tenir en compte a més, que els participants de la Open no són federats, i realment no ens feia falta el Mesurament de la FCA, per això finalment optem pel mesurament mes modern, tenint en compte que en el nostre afany de millorar, l\’any pròxim intentarem canviar el zigzag inicial del Paral•lel, anant fins al lateral de Gran Via directament, si la Guàrdia Urbana ens ho autoritza, amb això i a causa de els constants canvis que pateixen els circuits urbans en BCN (obres, carrers tallats, desviaments etc) és pràcticament impossible tenir el mateix circuit cada any, amb la qual cosa les Homologacions-Oficials Federatives no ens serveixen, ja que cada any hauríem de fer-les de nou. A l\’arribada de la cursa Open es va preguntar a un ampli mostreig dels participants si els 10Km del circuit coincidien amb els seus rellotges, i NINGÚ va manifestar cap disconformitat, fins i tot van destacar que el circuit i els seus punts quilomètrics estaven molt bé marcats, i que agraïxen els calaixos de temps i l\’embut que els varem posar en la sortida amb els 8 metres de les catifes de ChampionChip, ja que així sortien escalonadament, i en carrera (corrent el crono) no perdien segons en els embuts que s\’haguessin format amb 5.000 persones al C/ Lleida, i la cruïlla Llançà amb Paral•lel. Estem plenament convençuts que els corredors populars de la Open no van fer ni més ni menys de 10.000 metres. Jaime Grau Coordinador General Jean Bouin Director General “Grau Hollenstein & Asociados S.L.”

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.