Presentació de la 85a Jean Bouin-59è Trofeu Internacional de Barcelona

0
337

El delegat d’Esports, Pere Alcober, presidirà l’acte de presentació d’aquesta veterana cursa barcelonina, que s’acosta a un nou rècord de participació amb prop de 5.000 inscrits
La Jean Bouin compta amb 13 curses de diverses categories, incloses una per a discapacitats en cadira de rodes i una altre per a trasplantats, i entre les quals destaca la Cursa Open, oberta a atletes no federats, que enguany celebra 30 edicions i que ja compta amb més de 4.000 participants, apropant-se ràpidament al límit dels 5 milers de corredors. En aquesta edició, una de les principals novetats és la nova ubicació de la meta, ja que a diferencia de les darreres edicions, en què els corredors arribaven a l’avinguda Rius i Taulet, en aquesta ocasió les 13 curses tindran com a punt d’arribada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, més ample i adequada per una prova que, cada cop més veu créixer la seva participació. La Jean Bouin va néixer el 1920 a Barcelona de la mà d’un grup de periodistes i promotors esportius amants de l’atletisme, Josep Anton Trabal, Lluís Meléndez, i Rossend Calvet, que van batejar-la amb el nom del mític atleta francès, subcampió olímpic a Estocolm al 1912 i responsable de diversos rècords del món entre 1911 i 1913. Des d’aleshores, aquest clàssic de l’atletisme català i espanyol no ha deixat d’entusiasmar a atletes d’arreu del món.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.