Presentació de la 85a Jean Bouin-59è Trofeu Internacional de Barcelona

0
463

El delegat d’Esports, Pere Alcober, presidirà l’acte de presentació d’aquesta veterana cursa barcelonina, que s’acosta a un nou rècord de participació amb prop de 5.000 inscrits
La Jean Bouin compta amb 13 curses de diverses categories, incloses una per a discapacitats en cadira de rodes i una altre per a trasplantats, i entre les quals destaca la Cursa Open, oberta a atletes no federats, que enguany celebra 30 edicions i que ja compta amb més de 4.000 participants, apropant-se ràpidament al límit dels 5 milers de corredors. En aquesta edició, una de les principals novetats és la nova ubicació de la meta, ja que a diferencia de les darreres edicions, en què els corredors arribaven a l’avinguda Rius i Taulet, en aquesta ocasió les 13 curses tindran com a punt d’arribada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, més ample i adequada per una prova que, cada cop més veu créixer la seva participació. La Jean Bouin va néixer el 1920 a Barcelona de la mà d’un grup de periodistes i promotors esportius amants de l’atletisme, Josep Anton Trabal, Lluís Meléndez, i Rossend Calvet, que van batejar-la amb el nom del mític atleta francès, subcampió olímpic a Estocolm al 1912 i responsable de diversos rècords del món entre 1911 i 1913. Des d’aleshores, aquest clàssic de l’atletisme català i espanyol no ha deixat d’entusiasmar a atletes d’arreu del món.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.