Meritxell Calduch i Adrià Garcia, guanyadors absoluts del 39è cros Ciutat de Mataró.

0
498

Dos corredors del F.C. Barcelona, Meritxell Calduch i Adrià Garcia, han estat els vencedors absoluts del cros de Mataró. L\’ Adrià, a més, ha guanyat per segon any consecutiu. Ara bé, si l\’ any passat va haver de suar de valent per superar el mataroní Enrique Luque en un ajustat sprint, enguany li ha resultat molt més senzill. Després d\’ anar mig amagat en un grup capdavanter força nombrós, l\’ Adrià ha llençat un fort atac a falta d\’ una volta i escaig, agafant uns metres d\’ avantatge sobre els seus perseguidors que finalment aniria ampliant. Així, ha entrat guanyador amb 29\’40\”, seguit del promesa Ilias Fifa (AAC) amb 29\’49\”, l\’ andorrà Marcos Sanza (29\’53\”), el gran Juan Ramón Muñoz (Olimpo Zaragoza), 4rt de la general i 3er sènior als seus 43 anys (30\’11\”) i l\’ olímpic andorrà Toni Bernadó (30\’17\”).| En quan a les dones, la Meritxell Calduch era la gran favorita i ha acomplert els pronòstics, mostrant-se molt superior a la resta. Així, només li ha fet falta córrer a mig gas per imposar-se amb 15\’13\”. El segon lloc sí que ha estat força disputat, essent finalment per a la gironina Mª Gràcia Coll amb 15\’37\”, que ha superat les vigatanes Encarna Núñez i Laia Andreu, 3ª i 4ª amb 15\’40\” i 15\’42\” respectivament. Si agafem la classificació individual, les victòries de les 23 categories han anat repartides entre 12 clubs. El millor en aquest aspecte ha estat el C.E. Universitari amb 4 victòries, seguits del G.A. Lluïsos Mataró, l\’ A.A. Catalunya i el F.C. Barcelona amb 3. Amb dues triomfs trobem el Club Muntanyenc Sant Cugat i el C.A. Laietània, mentre que amb 1 hi ha el C.A. Manresa, l\’ U.G.E. Badalona, el C.A. Igualada, el C.A. Vic, el C.A. Mollet i el Cornellà At. En quan a les classificacions per equips, 10 clubs s\’ han repartit victòries en 16 categories, ja que n\’ hi ha hagut 7 que han acabat desertes perquè cap club ha presentat els altetes suficients com per puntuar. El club més guardonat ha estat l\’ organitzador, el G.A. Lluïsos Mataró, amb 4 victòries col.lectives, seguits pel Club Muntanyenc Sant Cugat, el C.A. Canovelles i l\’ A.A. Catalunya amb 2 cadascun i el C.A. Calella, l\’ U.G.E. Badalona, l\’ Sport Canet, el C.A. Laietània, el F.C. Barcelona i el C.A.V. Andorra amb 1. En total han acabat 539 corredors, i aquí és on radiquen els dos principals punts negres del cros: per una banda, la gairebé nul.la participació d\’ escoles de Mataró (únicament l\’ I.E.S. Thos i Codina ha presentat corredors). L\’ altre punt negre és la desmesurada inscripció que presenten alguns clubs any rere any i que després presenten un percentatge molt baix de participants. Així, fins a un total de 1.088 corredors havien estat inscrits. Si tenim en compte que han acabat 539 d\’ ells, vol dir que només ho han fet un 49%. Tenim en compte que el percentatge de corredors retirats és molt baix, podem afirmar que gairebé la meitat dels inscrits no han participat, fet que demostra la poca seriositat d\’ alguns clubs a l\’ hora de presentar inscripcions. Les curses amb més corredors arribats han estat la júnior – juvenil i veterà masculí amb 97, la benjamí masculí i femení amn 64 i la pre-benjami masculí i femení amb 52. Per contra, les més minoritàries han estat la de cadets femenines i la de sènior – promesa i veterans femenines, ambdues amb 19, i la juvenil – júnior femení amb 24. En aquesta mateixa web, a la pestanya \”fotos\” de la pàgina principal, hi trobareu un munt de fotografies del cros. Ens veiem l\’ any que ve al 40è Cros Ciutat de Mataró!

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.