Els dorsals 1 i 2 de la Jean Bouin Open per a dos populars històrics: Laura Paradell i Miquel Pucurull.

0
495

Amb motiu del 30 aniversari de la primera Cursa Open de la Jean Bouin, l\’organització de la veterana prova barcelonina, que el diumenge dia 30 de novembre arribarà al seu 85ª edició, rendirà un petit homenatge al moviment de corredors anònims que cada cap de setmana omplen els carrers de les nombroses poblacions catalanes en les quals es disputen carreres atlètiques. El simbòlic homenatge consistirà a atorgar els dorsals 1 i 2 de la Cursa Open a dos històrics representants d\’aquest moviment popular, Laura Paradell i Miquel Pucurull. Ambdós són habituals en les carreres populars de fons. Paradell, arquitecta de professió, es manté en perfecta forma física als seus 62 anys i encara té en el seu poder dos rècords d\’Espanya de veterans (el de marató de 45 anys amb 2h.46\’06\” i el de mitja marató de 50 amb 1h.22\’52\”) i Pucurull, pare d\’Elisenda, tres vegades campiona de Catalunya de marató a principis dels 90, segueix corrent amb acceptable nivell carreres de 10 kms., mitges maratons i maratons a les seus gairebé 70 anys. | El 2 de desembre de 1979, la carrera Open de la Jean Bouin va ser la segona prova popular que es va disputar a Barcelona ciutat després de la Cursa El Corte Inglés, que va néixer uns mesos abans, i va precedir en un any a la Marató de Catalunya, que no va arribar a la capital catalana fins a 1980 després de celebrar-se dues edicions als voltants de Palafrugell (Baix Empordà). Encara que ara es disputa sobre 10 kms. i discorre per un circuit molt cèntric, la primera edició celebrada en 1979 només va tenir 4 kms. i es va disputar íntegrament en el Parc de Montjuïc, amb sortida en la Avinguda de l\’Estadi i arribada al final de la Avinguda Rius i Taulet. Per a la història quedarà, no obstant això, una sortida falsa a causa de la poca cultura que llavors havia respecte a les carreres populars i la victòria del cordovès establert a Barcelona Antonio Valle. Si desitja participar el 30 de novembre en la carrera Open, oberta a no federats, de la 85 Jean Bouin Gran Premi Telefònica, convé que es doni pressa. En teoria, el termini d\’inscripcions es tancarà el dia 25 en botigues i oficina permanent i el 26 en internet, però l\’espectacular ritme d\’altes registrat fins a ara apunta que la Open, el límit de les inscricpions per a aquest any és de 5.000 corredors, tancarà el seu contingent d\’inscrits dies abans. Tot això perquè ahir, a menys d\’una setmana del tancament del termini, ja eren 4.000 els atletes que s\’havien inscrit, amb majoria aclaparadora (3.200) procedent d\’internet. Aquesta xifra duplica el nombre d\’inscrits que acumulava la Open de la Jean Bouin fa un any per aquestes dates. Llavors van ser finalment 4.200 els inscrits, dels quals 3.886 van acabar la carrera que obre cada any (9 hores) el programa de la clàssica urbana més veterana d\’Espanya, que organitza El Mundo Deportivo.| La Jean Bouin, que conta amb la col·laboració de Asics i Caixa Sabadell i la coordinació de ZonaVip Events, ha modificat alguns detalls del seu circuit Open, de 10 kms., i de la resta de circuits d\’escolars i federats. Tots ells acabaran aquest any en la nova meta instal·lada en la Avinguda Maria Cristina. Per a formalitzar la inscripció en la Bouin segueix oberta la via d\’internet (www.championchip.cat o enllaç des de www.jeanbouin.cat) i la presencial, a través de l\’oficina permanent (c/ Venus 8, baixos) i les tendeixis Runnersworld, Esports Atleta\’s, Bikila, Ashi, totes a Barcelona, i J\’Arribu (Cornellà)

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.