Les 5 Milles Nocturnes es presenten amb el repte de mantenir o millorar la participació

0
453

Les 5 Milles Nocturnes es presenten amb el repte de mantenir o millorar la participació El regidor de Promoció de l\’Esport Fèlix Riba va anunciar, durant la presentació de la cursa, que l\’organització de la propera edició correrà a càrrec del Cerdanyola Club d\’Hoquei a través de la seva nova secció d\’atletisme. Xavi Mimó, Jordi Sabater, Fèlix Riba, Josep Maria Antentas i Ignasi Guasch durant la roda de premsa en la que es va presentar l\’edició d\’enguany.| Les 5 Milles Nocturnes de Cerdanyola van néixer fa 22 anys. En un principi, el circuit de la cursa tenia com a sortida i arribada la plaça de Sant Ramon. Més tard, al 1989 i degut a l\’augment de participació es va fer la sortida des de l\’avinguda de la Primavera i l\’arribada es va instal·lar al carrer dels Reis. Finalment, al 1993 es va modificar el circuit per poder evitar els problemes de trànsit fent la sortida i arribada al carrer de Sant Ramon, davant la plaça de l\’Abat Oliba. Quant a l\’organització de les 5 Milles, aquesta va ésser portada inicialment per la Comissió de Festes de Sant Martí fins el 1989, quan la va agafar el Club Atlètic Cerdanyola. A l\’any 1993 prenia la seva organització el Club d\’Atletisme KM42 de Cerdanyola fins a l\’any 1999. Durant aquest període l\’ànima de l\’organització va ser el desaparegut *Carles Martín*, que demanà col·laboració de tothom per a què les 5 Milles arrelessin a Cerdanyola, com un esdeveniment esportiu important per a la ciutat. Durant set edicions treballà en aquesta línia i aconsegueí que la cursa es fes un lloc en el calendari català d\’atletisme. A partir de l\’any 2000 és l\’Ajuntament de Cerdanyola qui organitza les 5 Milles Nocturnes i ubica el circuit a la zona Esportiva Municipal de Fontetes i el recorregut passa a ser l\’actual. A partir de la propera edició serà el Cerdanyola Club d\’Hoquei, a través de la seva secció d\’atletisme i amb el suport de la Regidoria de Promoció de l\’Esport, qui es faci càrrec de la seva organització. El regidor de Promoció de l\’Esport *Fèlix Riba* va comunicar aquest canvi en la seva primera intervenció durant la presentació de la cursa d\’enguany, que es va dur a terme ahir al migdia a la sala de plens de l\’Ajuntament. *Pel que fa a l\’edició 2008, les 5 Milles Nocturnes de Cerdanyola tornaran a omplir els carrers de la ciutat d\’atletes que recorreran el circuit habitual des de l\’any 2000. 2 Milles serà la distància reservada pels més petits i 5 Milles els menys joves, a partir de les 19 hores del dissabte 15 de novembre. Fèlix Riba va assenyalar que el repte és el d\’igualar o millorar la participació de l\’any passat en la que van estar presents 740 atletes (127 en les 2 Milles i 613 en les 5 Milles).* *Josep Maria Antentas*, vicepresident de la Federació Catalana d\’Atletisme i habitual a les presentacions de les curses de Cerdanyola, va donar l\’enhorabona al Cerdanyola Club d\’Hoquei per la creació de la secció d\’atletisme i van confirmar oficialment que el proper any i aprofitant la celebració de la Cursa per Collserola es durà a terme el Campionat de Catalunya de Curses de Muntanya, que serà la segona vegada que es disputi a la nostra ciutat. Antentas afegia que \”pot ser el preludi per organitzar una altra prova de molta més importància\”. Antentas no va dir el nom però es referia al Campionat d\’Europa de Muntanya per a Veterans que es podria celebrar a l\’any 2010 a Cerdanyola. Aquesta prova encara no està confirmada ni concedida oficialment però s\’està treballant en aquesta línia des de fa dos anys. D\’altra banda, el vicepresident de la Federació Catalana d\’Atletisme comentava durant la presentació de les 5 Milles Nocturnes que la presència d\’atletes d\’elit només és una qüestió econòmica. En aquesta vessant, Fèlix Riba es va pronunciar en la línia de que no fa falta que hi participin atletes d\’elit pera que la cursa es mantingui com una de les més important de Catalunya. Tan sol s\’ho plantejarien sí hi hagués algun atleta de primera línia a Cerdanyola.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.