Agustí Roc i Mònica Ardid s’imposen a ritme de rècord a Collserola

0
1983

Després de dos segons llocs Roc s\’ha endut la victòria establint una nova plusmarca (3:03.025), mentre que Ardid ha signat un debut de somni: victòria i primera dona que baixa dels quatre minuts (3:59.569) “És una prova agònica”, han coincidit els dos vencedors a la Torre Collserola que per tercer any consecutiu ha estat l\’escenari de la Súper Final del circuit GORE-TEX® SERIES – VERTICAL RUNNING Han pujat els 712 graons de la torre un total de 60 atletes, 50 homes i deu dones, que es van classificar després d\’obtenir la mínima en les proves celebrades a Grandvalira i Cerler Per tercer any consecutiu un total de 60 atletes van acceptar el repte. Un desafiament físic majúscul en un marc emblemàtic: la Torre de Collserola i els seus 712 graons. El circuit GORE-TEX® SERIES-VERTICAL RUNNING ha baixat el teló aquest matí amb una Súper Final a ritme de rècord ja que els dos vencedors, Agustí Roc i Mònica Ardid, han aconseguit coronar la torre en un temps mai aconseguit fins ara: 3:03.025 Roc i 3:59.569 Ardid, que aquest matí s\’ha convertit en la primera dona en situar el cronòmetre per sota dels quatre minuts. Amb aquestes plusmarques ha tancat la seva tercera edició el circuit de carreres per muntanya que prèviament havia recalat a Grandvalira i Cerler. | L\’espectacular cronoescalada ha comptat amb la participació de 50 homes i 10 dones que s\’han classificat per a la gran final després d\’assolir la mínima en Grandvalira i Cerler. I encara que els llocs de cap estaven renyits, aquest any no hi ha hagut sorpresa i el podi l’han encapçalat dos dels grans favorits. Roc, segon en les seves dues anteriors participacions a la Torre de Collserola, ja s\’havia adjudicat aquest any el Kilòmetre Vertical de Grandvalira, mentre que Ardid, debutant a la prova, va signar dues victòries en les dues proves celebrades en Cerler. Agustí Roc: “Han estat els tres minuts més durs de la temporada” Flamant subcampió de la Copa del Món de Carreres de Muntanya l\’atleta del Salomon Santiveri per fi ha pogut avui treure’s l’espina després d\’haver signat dos segons llocs a Collserola en les passades edicions. “És una excel·lent manera d\’acabar la temporada. Perseguia la victòria i ara ja la tinc. És una prova agònica, molt explosiva. Sens dubte, han estat els tres minuts més durs de la temporada”, explicava Roc que ha preparat la prova pujant i baixant les escales de la finca de la seva casa. Roc ha aconseguit batre la plusmarca de la prova, que estava en possessió de Just Sociats (3:03.51), que avui ha estat tercer, però manté el repte de baixar dels tres minuts. Debut, victòria i rècord de la prova per a Mónica Ardid L\’alegria de Roc rivalitzava aquest matí a Collserola amb el somriure de Mònica Ardid. L\’atleta de Vacarisses afrontava el seu primer ascens a la Torre de Collserola i el resultat no ha pogut ser millor: victòria i amb rècord. “La veritat és que encara no m\’ho crec. Era la meva primera vegada i no sabia que em trobaria. Com que no tenia referències m\’he deixat guiar per les sensacions i tot ha sortit a la perfecció. És una prova agònica! No m\’esperava guanyar ni fer el rècord”, comentava la guanyadora que ha preparat la cita a Montserrat. 712 graons i 115 metres de desnivell L\’ascensió a la Torre de Collserola és una prova que poc té a veure amb les carreres per muntanya. Els atletes han de pujar els 712 graons de l\’escala exterior de la torre (equivalent a 40 pisos) superant 115 metres de desnivell fins arribar al Mirador que està situat a 560 metres sobre el nivell del mar. La prova s\’ha convertit en un clàssic de les cites esportives de Barcelona. El circuit de carreres per muntanya més innovador Les GORE-TEX® SERIES-VERTICAL RUNNING són el circuit de carreres per muntanya més innovador del panorama esportiu a Espanya. Aquest nou concepte d\’esdeveniment creat i organitzat per NO LIMIT i al que dona suport GORE-TEX® ha conformat un circuit de carreres en ascens en estacions d\’esquí en dos tipus de proves molt completes que es disputen al llarg d\’un cap de setmana: el Vertical Kilometer i la Vertical Race. Aquest any, per primera vegada, hi ha hagut servei de llar d’infants gratuït a Grandvalira per facilitar la participació femenina i de famílies.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.