La cursa de la marató és una de les proves més distingides en el món i en la història de l’esport.

0
2164

La marató ha fascinat a moltíssimes persones d’uns anys ençà. Ara, a Barcelona, volem atraure tant els esportistes que vinguin a competir per la glòria d’aquesta llegenda, com aquelles persones motivades i apassionades per aquest esport. A la Marató de Barcelona estem convençuts que podrem reunir molts corredors, molts espectadors i molts visitants, amb una bona organització, jove i dinàmica. Ens satisfà que cadascú de vosaltres sigueu els Spiridon Louis de l’actualitat. Les arrels de la marató tenen el seu origen en el camp de batalla, on la supervivència s’ associa a la competició. Ara que acaben de celebrar- se els JJOO de Pequín 2008, deixeu-me agrair la bona idea del Baró Pierre de Coubertin i del company i historiador, Michel Bréal de tornar a la memòria la cursa llegendària de la Marató fins Atenes, i proposar-la com a esdeveniment atlètic final.| Avui en dia la llegenda de la marató, la panòplia, la celebració que l’envolta, la manera en que inspira a la humanitat a cultivar la seva història, la seva llengua, la seva literatura, és inherent a cada racó del món en les seves grans i petites maratons; d’aquí sorgeixen noms com l´Spiridon Louis, Emil Zatopek, Abebe Bikila, Grete Waitz, Rosa Mota, Paul Tergat, Paula Radcliffe, Martín Fiz, Abel Antón, Haile Gebrselassie, i tants d’altres. En els recents JJOO, l’esport ha triomfat i ha esmorteït el ressò dels problemes a la Xina dels drets humans, les dinàmiques polítiques, les fractures socials i territorials, els desequilibris de desenvolupament, les estructures de poder i els canvis socials, les repercussions sobre el medi ambient i la salut humana. Voldríem felicitar, des de la Marató de Barcelona, als campions olímpics C. Tomescu i S. K. Wanjiru i a tots els participants. I per acabar no oblideu que la llegenda continua. Hi sou convidats.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.