XXX Campionat Internacional d’Atletisme de Fons del Ripollès: tres dècades de cursa al Bressol de Catalunya

0
2193

El dia 16 de novembre de 2007 a les 10 del matí es donarà la sortida a la trentena edició de la cursa Ripoll-Sant Joan de les Abadesses-Ripoll. La prova fou organitzada pel Club Ripoll Esport i Salut durant els seus 25 anys, i els últims 4 anys ha estat l’Ajuntament de Ripoll el responsable d’organitzar la cursa, amb la col·laboració d’una bona colla de voluntaris ripollesos. La primera edició es va córrer el dia 30 de desembre de l’any 1979 amb una participació aproximada de 200 atletes. Des del primer any i fins al 1993 la cursa tingué una distància de 20 quilòmetres i fou a partir de l’any 1994 quan es va convertir en una Mitja Marató, amb 21.097 mts. Els rècords de la prova estan en mans del kenyà G.Koech amb 1h05’24” (1997) i la catalana Mª Vinyet Nogueró amb 1h18’50” (2006). | El recorregut d’aquest any serà exactament el mateix que en les tres edicions anteriors, amb sortida des de davant del camp de futbol de Ripoll en direcció cap al centre de la vila i amb el punt de gir situat al bell mig de Sant Joan de les Abadesses. Com és habitual, s’han previst un seguit d’actes complementaris tot el cap de setmana de la cursa. Un d’ells està inclòs en la celebració del mil·lenari del nomenament d’Oliba com a abat de Ripoll i Cuixà, i consisteix en un repte “ATLETA CONTRA CAVALL” entre Montserrat i Ripoll, que correrà el dissabte 15 de novembre Alexandra Panayotou, atleta ultrafondista d\’origen grec actualment resident a Barcelona –en col·laboració amb disCAPACITATS Expedició Pol Sud-.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.