L\’atleta etíop Haile Gebrselassie bat a Berlín el rècord mundial de marató

0
476

L\’etíop Haile Gebrselassie ha batut a Berlín el rècord mundial de marató al córrer la distància en un temps oficial de 2 hores, 3 minuts i 59 segons. Gebrselassie ha millorat la seva pròpia marca, de 2:04:26, imposada fa un any també a la capital alemanya. És el primer home que corre la llegendària distància de 42 quilòmetres i 195 metres en menys de 2 hores i 4 minuts. \”Sóc feliç. Avui tot ha estat perfecte, el clima, les llebres i els espectadors\”, ha dit Gebrselassie a l\’arribar a la meta de la capital alemanya, on guanya per tercera vegada consecutiva. \”La gent ha estat animant-me des del començament del trajecte. Ha estat com si tots els habitants de Berlín haguessin sortit al carrer\”, ha comentat l\’atleta.| Tot ha estat perfecte perquè Gebrselassie hagi pogut millorar el rècord mundial. La temperatura, al voltant dels 18 graus centígrads, era ideal per a la distància. Una lesió lleu en un peu que l\’ha afectat durant les últimes setmanes ha semblat no existir avui. \”L\’última setmana vaig tenir lleus dolors al peu i tenia una certa preocupació, però avui no he notat res\”, ha declarat l\’atleta. Ovació a l\’heroi Molts temien el vent com un factor en contra, però no ha arribat. El ritme ha estat endimoniat des del començament de la carrera. L\’únic temor era que el ritme inicial estigués sent exagerat. A la marató de Dubai, Gebrselassie havia fracassat en el seu intent d\’aconseguir un nou rècord després d\’haver de disminuir la velocitat a la part final de la carrera. No obstant, Gebrselassie, com gairebé sempre, ha arribat somrient a la porta de Brandenburg i al nou rècord del món. Berlín ha tornat a ovacionar el seu heroi. Darrere seu han arribat Kwambia, amb 2:05:36, i Kamathi, amb 2:07:48. Entre les dones, l\’alemanya Irina Mikitenko ha guanyat amb un excel·lent registre de 2:19:18, la quarta millor marca d\’una dona en tots els temps i la millor marca del món aquest any. Mikitenko és la primera alemanya que guanya a Berlín des de la victòria d\’Uta Pippig el 1995. Més de 30.000 atletes L\’etíop Askala Magarsa ha estat segona, amb 2:21:31 i tercera la kenyana Helena Kirop amb 2:25:01. Les tres primeres dones han millorat les seves millors marques personals i Mikitenko, a més, ha imposat un nou rècord alemany. La carrera ha tingut un caràcter de festa popular, amb més de 30.000 atletes i prop d\’un milió d\’espectadors en el trajecte. Els temps dels guanyadors mostren una vegada més que Berlín és un dels trajectes més ràpids del món, amb una topografia gairebé perfectament plana i un recorregut amb una superfície homogènia, sense trams de llambordes com passa, per exemple, a la marató de Londres. Els últims tres rècords del món, dos de Gebrselassie i un de Paul Tergat, s\’han aconseguit a Berlín

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.