Tot a punt per la 30a Cursa de la Mercè

0
544

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, donarà el tret de sortida a l’emblemàtica prova atlètica barcelonina, que celebra el seu 30è aniversari amb una rècord històric d’inscrits: 9.000 corredors i corredores Ja està tot a punt per a la celebració d\’una de les proves atlètiques més populars de l\’any: la 30a edició de la Cursa de la Mercè. Serà aquest diumenge 23 de setembre a les 9.30 hores a l\’Avinguda de Rius i Taulet. El tret de sortida de la cursa el donarà l\’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, a l\’avinguda de Rius i Taulet , acompanyat del delegat d’Esports, Pere Alcober. Tot seguit, la cursa de 10 quilòmetres realitzarà un recorregut per les principals vies i carrers de la ciutat, tot passant pels indrets més emblemàtics de Barcelona, fins arribar a la meta, situada a l\’avinguda de Maria Cristina. El lliurament de trofeus, que seran entregats per l’alcalde de Barcelona, està previst a les 10.30h. Després de l’entrega de trofeus es realitzarà el sorteig del viatge promocional a Nova York, gentilesa de La Vanguardia i El Mundo Deportivo, i s’anunciaran els guanyadors del sorteig dels pulsòmetres de Polar. Tots els resultats dels participants a la cursa estaran disponibles al web de la Cursa de la Mercè (www.bcn.cat/cursamerce/resultats) a partir de les 15 hores del dia 21 de setembre.| L\’organització posa a disposició dels participants diversos serveis: guarda-roba a la plaça Carles Buïgas (Font Màgica de Montjuïc), a partir de les 7.30 hores ( per aquest servei és necessari utilitzar el resguard imprès al dorsal); vestidors i dutxes a l\’Estadi Municipal d\’Atletisme Joan Serrahima, de 9 a 13 hores; i al quilòmetres 5 i a l\’arribada hi haurà avituallament d\’aigua. A més, hi haurà assistència sanitària al llarg de tot el circuit i clínica mòbil a l\’arribada (Creu Roja de Barcelona). Enguany, la cursa continua amb la iniciativa pel què fa a reciclatge dels xips utilitzats per córrer. Per cada xip blanc recuperat i reciclat es destinarà 80 cèntims d\’Euro a l’ONG AFNE (Asociación de Familias de Niños y niñas Etíopes). Rècord de xifres: 30 anys, 9.000 inscrits L’allau de peticions per participar en aquesta edició tant especial de la Cursa ha fet que es tanquessin inscripcions abans d’hora amb 9.000 atletes apuntats. Es tracta d’una xifra rècord d’inscrits, una mostra ben clara de la tendència a l’augment de participació ciutadana en aquest tipus de proves. Dels 9.000 inscrits, un 19.37% dels corredors són dones, mentre que un 80.,63% són homes. Entre els atletes que participaran en aquesta edició cal destacar el veterà Campió de Catalunya de 1.500, Joan Viudes Sánchez; Pol Guillen, guanyador de la 27a edició de la Cursa, Campió de Catalunya de 1.500 entre 1999 i 2003; i Benito Ojeda, dues vegades campió d’Espanya de Marató; entre altres. Entre les corredores femenines cal destacar a Cristina Saladrich, Hasna Bahom, i Estrella Ribó. Com a novetat d’enguany cal destacar la presència d’una quinzena de corredors que són disminuïts psíquics, acompany

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.