XXVIII Cursa de l’Amistat (1/11/08)

0
416

Apunteu-vos-ho en l’agenda: d’aquí dos mesos, exactament, se celebrarà la Cursa de l’Amistat.
Ja ho sabeu: la Cursa de l’Amistates fa el dia de Tots Sants, que enguany cau en dissabte: l’1 de novembre. I també, com segur que sabeu, té un recorregut de 16,4 quilòmetres que és la distància que hi ha entre el Castell de Montjuïc, on comença -a les 8 del matí-, i el Tibidabo, on acaba. És una de les curses més antigues de quantes se celebren a la ciutat de Barcelona, amb un recorregut magnífic: travessa la ciutat pel carrer Entença; creua el barri de Sarrià; s’enfila per la carretera de Vallvidrera; passa pel poble, i segueix fins el Tibidabo on hi ha l’arribada, a sota de les atraccions. La d’aquest any serà la 28ena edició. Malgrat les dificultats per les qual ha passat en alguns moments -m’oblidava dir que és una cursa gratuïta- no s’ha deixat de fer des que la va posar en marxa l’any 1981 en Francesc Mates. Per als que no ho sàpiguen, en Francesc Mates, va ser un dels pioners de la marató a Barcelona fent costat a en Ramon Oliu, el seu creador. Malauradament desaparegut fa uns anys, la Cursa de l’Amistat continua organitzant-la la seva família en el seu honor, al capdavant de la qual la seva filla Myrna, ex atleta que fou, com el seu pare, del FC Barcelona. Recordeu-ho: 1 de Novembre a les vuit del mati.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.