L\’Esport i els joves

0
642

Ho tenim magre: segons un estudi realitzat per varies universitats -publicat per Universia i aparegut en els mitjans- més del 40% dels adolescents espanyols no fan cap activitat física. És un fet què malgrat l’entusiasme d’alguns per les 18 medalles guanyades a Pequín, la delegació d’Espanya -exceptuant la d’alguns esportistes de Catalunya, s’ha de dir- no ha fet un paper gaire lluït. En els esports bàsics, atletisme, natació i gimnàstica, els resultats han estat inexistents o molt minsos. És clar, però, que la raó de tot plegat recau en un aspecte estructural: mentre, com confirma la investigació realitzada sobre els hàbits dels joves espanyols entre tretze i divuit anys, el 40,8% d’aquests no facin esport, no farem res. Respecte de la diferència amb altres països del nostre entorn, on la practica esportiva dels nois i noies és molt més alta que al nostre Estat, el director de l’estudi diu: \”No coneixem el motiu de les diferències entre països, tot i que creiem que una de les causes estiguin en l\’assignatura d\’educació física i la seva diferent aplicació en l’Unió Europea\”. Aquí està la mare dels ous. Malauradament, a Espanya, l’esport escolar és una entelèquia, i l’esport universitari no se sap el què és. I així és impossible fer un bon paper en unes olimpíades.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.