EL MÍTING CIUTAT DE BARCELONA, EL MILLOR D´ESPANYA AL 2008

0
420

El Míting Ciutat de Barcelona, que el passat dissabte va celebrar la seva edició número 14 a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, s’ha situat a la primera posició de totes les reunions d’atletisme celebrades fins el dia d’avui a Espanya. El míting, disputat davant 7.000 persones, va aconseguir una suma de 83.265 punts, avantatjant en només 15 punts al de Madrid, que enguany ha hagut de disputar-se a Moratalaz, ja que l’Estadio Vallehermoso es trobava en ple procés de remodelació.
Fotos de la Competició per Salva Pou.| La xifra de 83.265 punts és força considerable. S’obté aquest número sumant les marques de tots els seus participants (oficialment, 333 atletes procedents de 51 països). Aquesta puntuació i el rànquing que s’estableix amb les de les diferents reunions serveixen per classificar a les ciutats a les diferents categories de l’Associació Europea d’Atletisme (AEA). El de Barcelona es troba enguany al grup Permit Meeting de l’AEA, però existeix una categoria superior, la Premium Meeting, a la qual lògicament s’aspira a arribar. Per sobre d’aquestes reunions es troben les que figuren al circuit de la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF). A aquesta categoria es troba el Míting de Madrid, que curiosament aquest any ha tingut una puntuació més baixa que el de Barcelona. La classificació de les millors reunions espanyoles és la següent: Barcelona, 83.265 punts Madrid, 83.250 punts Saragossa, 81,404 punts Jerez, 78.885 punts Huelva, 77,347 punts
Durant el míting es van establir quatre rècords de la competició, cinc de l’estadi i dos nacionals, el d’Espanya de Marta Domínguez als 3.000 obstacles i tanmateix el de Sudan a la mateixa cursa. És precís ressaltar els cinc de l’estadi, que corresponen als 5.000 metres (Moses Masai), llançament de disc (Mario Pestano), 5.000 metres femenins (Peninah Chepchumba), perxa (Lacy Janson) i triple salt (Françoise Mbango). Masai va superar l’anterior en poder de Dieter Baumann des dels Jocs Olímpics de Barcelona i Pestano el que defensava Virgilius Alekna des del 2000.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.