Calvo i Olivar aconsegueixen un record espectacular en la primera volta a l’Aneto

0
498

232 participants finalitzen l\’Ultra-Trail Aneto by Trangoworld després de recórrer 64 quilòmetres i 7.000 metres de desnivell
El lleonès Salvador Calvo i el madrileny Aurelio Antonio Olivar aconsegueixen realitzar la volta al massís de la Maladeta sortint de Benasc en l\’espectacular temps de 8 hores 39 minuts. L\’Ultra-Trail Aneto by Trangoworld és el primer trail en autosuficiència que envolta el massís de la Maladeta pel GR-11. És un trail d\’alta muntanya en la que cada atleta ha de dur el seu menjar i material obligatori. Les condicions meteorològiques d\’una primavera amb gran quantitat de neu feien pensar que la cursa es disputaria en males condicions, però la reducció de la neu en les ultimes setmanes ha permès realitzar la travessa en un escenari immillorable ja que ha permès que alguns trams fossin més ràpids, sobretot els descensos.| El punt de partida situat a la població de Benasc va reunir a més de 350 participants equipats amb motxilla i material d\’alta muntanya preparats per a cobrir els 64 quilòmetres i més de 7.000 metres de desnivell que recorrien set valls del Pirineus Central: Benasque, Ballibierna, Llosas, Llauset, Anglios, Salenques i Barrancs. Salvador Calvo i Aurelio Antonio Olivar dominen la prova des dels primers quilòmetres Els dos atletes van dominar la prova de principi a fi, destacant-se a poc a poc dels seus perseguidors i a mitja cursa van decidir unir esforços per a superar la part més complexa de la carrera, la vall de Salenques. El bon treball conjunt els va permetre ampliar encara més l\’avantatge i el bon fer d\’ambdós els portà a les portes de Benasc en un temps rècord. En aquests últims quilòmetres Salvador Calvo va esperar al seu company i rival en el trail per a creuar la línia de meta junts, cedint finalment Olivar la primera plaça a Calvo. El català Esteva canal va acabar en quarta posició. La madrilenya María José Zazo s\’imposa amb claredat sobre la resta de féminas Zazo va aconseguir un gran avantatge sobre les seves immediates seguidores Esther Vives i Ana Cano ambdues locals de Benasque i bones coneixedores de la Vall de Benasque. Totes elles van destacar la bellesa del traçat que no van dubtar a qualificar d\’impressionant per la seva varietat i duresa, especialment el tram de la Vall de Salenques que aquest any tenia una forta acumulació de neu en la seva part més alta. La parella catalana Ardid-Forn guanyen en equips Cal destacar la victòria de la parella formada per Teresa Forn i Mònica Ardid en categoria femenina per equips amb un temps de 13h 11min 23s. A més a més, s’ha de valorar que per a totes dues era la primera vegada que feien un ultra trail i s’ho van prendre amb molta precaució i tranquil·litat, arribant a meta, dintre de l’esforç fet, molt senceres i contentes. La carrera eco-responsable que marcarà un nou estil de proves esportives a la muntanya L\’Ultra-Trail Aneto by Trangoworld ha marcat el naixement d\’un nou concepte d\’esdeveniments eco-responsables i respectuosos amb la muntanya que tenen com objectiu l\’impacte nul sobre el medi ambient i la sensibilització de protegir la naturalesa. Aquest concepte es basa que els participants siguin autònoms i es facin càrrec dels seus propis residus en uns itineraris sense marques afegides. Classificació ULTRA-TRAIL ANETO BY TRANGOWORLD Homes 1 – Salvador Calvo 8:39:29 2 – Aurelio Antonio Olivar 8:39:30 3 – José Manuel Villegas 9:23:18 Dones 1 – Maria José Zazo 12:25:07 2 – Esther Vives 13:14:24 3 – Ana Cano 14:59:24 Equips Femenins 1 – Mònica Ardid – Teresa Forn 13:11:23 Equips Mixtos 1 – Gorka Sasieta – Jaione Sasieta 11:38:44 Equips Masculins 1 – Ramón Rierola – Ferran Roque 10:41:20

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.