Matagalls Montserrat 2008

0
560

Inscripcions obertes a la Matagalls Montserrat 2008.
Què és la Mm?
La Travessa Matagalls-Montserrat és una prova no competitiva de resistència per camins de muntanya, l\’objectiu originari de la qual és anar a peu des del cim del Matagalls (1.699m), massí­s del Montseny, a la plaça del Santuari de Montserrat (709 m) en menys de 24 hores. Actualment, el punt de sortida és a Coll Formic (1.145m), al peu del Matagalls, en el municipi de El Brull.
Des del 1998 la sortida s\’ha traslladat a aquest indret per tal d\’evitar la degradació dels sòl que, segons els estudis encarregats pel Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, provocava el pas de tantes persones en tant poc temps pel camí­ del Matagalls.
La Travessa es va instituir en memòria de Jaume Oliveras (1877-1957), sacerdot que fou un dels pioners de l\’escalada al nostre paí­s, el qual la realitzà per primera vegada el 4 d\’agost de 1904. La primera edició se celebrà el 1972 i s\’anà repetint biennalment fins que a partir de l\’any 1989 passà a fer-se cada any. Enguany tindrà lloc la XXIXena. edició.
La Mm és una prova puntuable per la 11a.Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC (15 punts).
El recorregut té una distància de 83.3 km i un desnivell acumulat de 5980 m.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.