LES ESTRELLES ATERREN A BARCELONA

0
536

La primera en arribar va ser la migfondista d’Estats Units Hazel Clark i ahir a la nit, ja de matinada, ho va fer una de les més grans figures del cartell del Míting Ciutat de Barcelona , la jamaicana Veronica Campbell-Brown, qui disputarà els 200 metres, distància a la qual posseeix la millor marca mundial de l’any i és la vigent campiona olímpica. La magnífica velocista de Jamaica va arribar molt cansada, procedent de Praga, però amb moltes ganes de fer un molt bon resultat a la seva primera actuació a la nostra ciutat. L’objectiu sembla clar: tornar a baixar dels 22 segons, un fet que només ho ha aconseguit una vegada a tota la seva carrera esportiva (Kingston, 15 de maig de 2008). Un total de 21 dones han baixat dels 22 segons, entre elles dues al mateix Estadi Olímpic de Montjuïc: Gwen Torrence (21.72 i 21.81) i Juliet Cuthbert (21.75). La primera va ser campiona olímpica el 1992.| A la prova de dissabte s’enfrontarà a la jove atleta dels Estats Units, de 19 anys, Bianca Night i a la cubana Roxana Díaz, les seves principals oponents. KIM COLLINS, ALS 200 METRES El caribeny de St. Kitts i Nevis Kim Collins, campió del món dels 100 metres a París, l’any 2003, és l’alta més destacada de les darreres hores. A Barcelona participarà a l’única prova de velocitat del programa, els 200 metros. A aquesta distància també hi ha un altre il—lustre de l’esprint dels Estats Units, Bernard Williams, possiblement l’atleta més simpàtic del circuit. Dels espanyols, s’ha de consignar la baixa d’Iris Fuentes-Pila, que estava inscrita als 800 metres, però hi ha més altes interessants com la del júnior Miguel Ángel Sancho (tercer al Mundial de Bydgoszcz de la passada setmana en salt d’alçada) o la de la prometedora velocista de L´Hospitalet Ovidiyi Oji, que ja corre amb passaport espanyol després dels interminables tràmits burocràtics que l’impedien fer-ho. Sortirà als 200 metres, al costat de la també catalana Laia Forcadell. LOLO JONES DÓNA ELS DINERS DELS TRIALS USA A LES VÍCTIMES DE LES INUNDACIONS D´IOWA Barcelona, 17 juliol 2008 La nord-americana Lolo Jones farà a Barcelona la seva primera competició després de la seva espectacular victòria als Trials del seu país, on va aconseguir el triomf amb la millor marca de l’any en 100 tanques (12.45), a més de córrer en semifinals, però amb el vent favorable, en un increïble temps de 12.29. Però el veritable gest de la tanquista de Des Moines a aquesta competició no van ser els seus resultats a la pista, sinó la decisió de donar el premi en metàl—lic pels damnificats de les recents inundacions patides a l’estat d’Iowa. Segons informa www.gazzette.com, Jones va lliurar 4.000 dòlars i, per si tot això fos poc, va animar a dos dels seus principals patrocinadors (Asics i Oakley) a que la imitessin, i això va fer que la suma aconseguida per l’actual campiona del món en pista coberta ascendís fins els 12.000 dòlars. Jones, que actualment viu a Louisiana, va lamentar al seu dia no haver pogut ajudar a les víctimes de l’huracà Kartina ja que en aquells moments no disposava de fons per destinar-los a una acció humanitària. Ara ha tingut l’oportunitat de demostrar la seva generositat amb la comunitat i la seva categoria humana. Lolo Jones és una de les grans favorites a la medalla d’or dels Jocs Olímpics de Beijing juntament amb la sueca Susanna Kallur, les jamaicanes Brigitte Foster-Hylton i Delloreeen Ennis- London i l’espanyola Josephine Onyia, a qui s’enfrontarà a Montjuïc.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.