EL MILLOR ATLETISME DEL MÓN, REUNIT A BARCELONA

0
545

El Míting Ciutat de Barcelona es disputarà demà dissabte, 19 de juliol, a partir de les 19:00 hores a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc. Com és habitual, avui s’ha celebrat una conferència de premsa amb els atletes per conèixer les seves impressions abans de la seva participació a les proves de demà. El resum de les seves declaracions és el següent: Carolina Kluft (Suècia, triple salt): “Va ser una decisió molt difícil la de canviar l’heptatló pel triple salt, però em trobava sense motivació, Aquesta decisió va requerir de molta inspiració. Ara estic molt contenta. Aquest serà el meu sisè concurs de triple,disciplina que per a mi és un desafiament. No hi ha marxa enrere. L’heptatló ja està oblidat. Estic molt contenta de participar per primera vegada a aquesta ciutat”.| Rosa Morató (Espanya, 3.000m obstacles): “Estic en un gran moment de forma, però la cursa serà molt ràpida. Hi haurà llebres per un ritme inferior a 9:20, quan el meu rècord d’Espanya és de sis segons més. Provaré de seguir a les millors i especialment a Marta Domínguez, que persegueix la meva marca a la seva segona cursa a la distància”. Veronica Campbell-Brown (Jamaica, 200m): “Em faria molta il—lusió poder repetir la meva victòria d’Atenes a Beijing. Tota la meva preparació va encaminada a aquest objectiu. Jamaica podria guanyar totes les proves de velocitat als Jocs Olímpics. Portarem un equip molt fort”. Reyes Estévez (Espanya, 1.500m): “Estic entrenant molt bé. He estat a l’Atlas, en alçada, i tot funciona perfectament. Aquest hivern vaig tenir la millor temporada de cros de tots la meva carrera i a Huelva, a la meva primera cursa en pista, ja vaig fer la mínima olímpica. A Barcelona, davant la meva gent, espero millorar el meu temps i fer un crono proper als 3:34”. Marta Domínguez (Espanya, 3.000m obstacles): “Portava temps donant-li voltes al cap amb els obstacles. Ja fa dos anys vaig estar a punt de sortir en una prova, però finalment ho vaig deixar per més endavant. Es tracta de buscar noves motivacions. Per mi era molt pesat l’entrenament dels 5.000 o dels 10.000m. Estic en un bon moment de forma. A Beijing, si estic et trobes en forma et suposa estar amb les millors”. Abubaker Kaki (Sudan, 800m): “Em trobo molt bé a Barcelona, on estic preparant els Jocs Olímpics. No em falta de res. I els entrenaments van molt bé. El rècord mundial està als nostres objectius, però no aquest any. M’interessa més la medalla d’or a Beijing”. Calvin Smith Jr. (USA; 200m): “Estic estudiant i el meu pare insisteix en que tingui el cap a sobre dels llibres i a la universitat i no a l’atletisme, però jo crec que es poden compatibilitzar totes dues coses”. SIS LÍDERS DE LA TEMPORADA Són algunes de les estrelles del Míting Ciutat de Barcelona, però no les úniques. També va acudir a la cita amb els mitjans de comunicació Yeimar López, el cubà que enguany ha fet 1:43.07 als 800 metres i que s’enfrontarà per primera vegada al sudanès Kaki. A més dels campions olímpics i del món inscrits, entre els participants es troben sis atletes que posseeixen la millor marca mundial de l’any a les seves respectives especialitats: Kaki (800 metres), Moses Masai (5.000m), Campbell-Brown (200m), Lolo Jones (100m tanques), Eunice Jepkorir (3.000m obstacles) i Hrisopiyí Devetzxi (triple salt). De les 18 proves del cartell, dues mereixen una atenció especial: els 5.000 metres masculins i el triple salt femení. A la primera hi haurà dos grups de llebres, un per Masai i per la resta d’africans (cinc d’ells tenen marques per sota dels 13 minuts) i un altre pels espanyols, amb un objectiu de córrer entre 13:15 i 13:20. Masai, pel contrari, ha demanat un ritme de 12:45, que suposaria la millor marca mundial de l’any. El treball recaurà en l’etíop Regassa (13:12.20 de millor marca), l’eritreu Ali Abdallah (13:10.71), i els kenyans Benson Esho i Moses Barmasai. En triple salt, a més de la sueca Kluft, nou enfrontament entre les tres millors de la temporada, la grega Devetzi, la cubana Yargelis Savigne (les dues úniques que han saltat per sobre dels 15 metres durant l’any 2008) i l’eslovena Marija Sestak. Per si tot això fos poc, Yamilé Aldama, una sudanesa d’origen cubà que també té una marca de més de 15 metres, però no d’aquest any, i la camerunesa Françoise Mbango, actual campiona olímpica, inscrita a darrera hora.
DEBUT ESPANYOL DE SEAN WILLIAMS A la prova dels 400 metres es produirà el debut a Espanya de Sean Williams, un jove atleta de 400 tanques nascut als Estats Units, de mare espanyola, que acaba de obtenir la ciutadania espanyola. La seva millor maca a la distància llisa és de 47.19 i naturalment sortirà a la sèrie B.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.