LOLO JONES, STUCZYNSKI, JONAS, WHITERSPOON, ARNOLD… “DREAM TEAM” DELS USA A BARCELONA

0
450

Un nombrós grup d’atletes que han actuat als recents Trials d’Estats Units celebrats a Omaha ha confirmat a darrera hora la seva assistència al Míting Ciutat de Barcelona del pròxim 19 de julio. El nom més important d’aquesta delegació és el de la tanquista LoLo Jones, una de les grans rivals de l’espanyola Josephine Onyia, amb la qual es trobarà a Montjuïc. Jones va guanyar als Trials la prova de 100 tanques amb un extraordinari crono de 12.29 que va ser invalidat per la força del vent. La marca d’Onyia, actual rècord d’Espanya, és de 12.50.| Ja es coneixien alguns noms de coneguts campions d’aquest país, però el final de les proves de selecció ha desvetllat interessants dubtes que afecten al gran gruix de la participació. Al costat de la mediàtica tanquista de Des Moines, llicenciada en Espanyol per la Universitat de l’Estat de Louisiana, vindran a Barcelona atletes molt destacats que no van aconseguir el seu bitllet per actuar als Jocs Olímpics de Beijing: Martin Rodney, quart als 200m amb 19.99; Bianca Knight, cinquena als 200m amb 22.25, Stacy Dragila, setena a la perxa o Dustin Jonas, sisè a l’alçada. Dragila ha tornat al màxim nivell després de dos anys de tortura per la seva operació del tendó d’Aquiles que va patir a l’estiu de 2006 i aquest any ja ha saltat 4,70m. Al salt d’alçada, prova a la qual no s’han produït encara grans marques al món aquest estiu, Jonas no es va poder classificar per a Beijing però presumeix d’ocupar el primer lloc del rànquing mundial amb una alçada de 2,36m. I al seu costat, un nom que crida l’atenció, Jennifer Stuczynski, la revelació de la perxa mundial després de la seva medalla d’argent al Campionat del món indoor de València d’aquest any i els seus recents 4,92m, segona millor marca de tots els temps després de l’intocable Yelena Isinbayeva, que ha renunciat a venir a Barcelona. Stuczynski, antiga jugadora de bàsquet d’alt nivell a Nova York, es troba en aquests moments en mans dels seus fisios. Ells són els que han de prendre la darrera decisió de la seva actuació a Montjuïc. Si competeix a Barcelona, com sembla ser, serà el seu primer concurs després del seu triomf als Trials. També actuarà a Barcelona un prometedor velocista com és Reggie Whiterspoon, quart a Omaha amb 44.99 i membre ja segur de l’equip olímpic dels EUA al relleu 4x400m, així com Dominique Arnold, un reconegut tanquista que torna aquest any després de la seva absència per lesió al 2007. Arnold és el tercer millor home de la història als 110m tanques amb els 12.90 que va aconseguir a Lausanne fa dos anys.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.