EL MÍTING CIUTAT DE BARCELONA COMPTARÀ AMB SIS CAMPIONS OLÍMPICS

0
461

Sis campions olímpics participaran a l’edició número 14 del Míting Internacional d’atletisme Ciutat de Barcelona que es disputarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys el pròxim 19 de juliol. La xifra és una de les moltes que han utilitzat Pere Alcober, delegat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, José María Odriozola, president de la Real Federación Española de Atletismo (RFEA), i Vicente Añó, coordinador general del Campionat d’Europa d’Atletisme Barcelona 2010, a la presentació de la reunió, que torna al calendari d’aquest esport després de vuit anys d’absència.| Carolina Kluft (heptatló), Osleydis Menéndez (javelina), Virgilius Alekna (disc), Veronica Campbell-Brown (200m), Yulia Nesterenko (100m) i Stacy Dragila (perxa, Sidney-2000) són els atletes amb més prestigi del míting, tot i que a la llista s’ha d’afegir els campions mundials de 2007 a Osaka Alfred Kirwa (800m) i Yargelis Savigne (triple salt), els campions mundials 2008 de pista coberta a Valencia Abubaker Kaki (800m) i Lolo Jones (60m tanques) i tots els atletes espanyols de primer nivell excepte algun lesionat com ara Jesús España i el vigent campió europeu de 5.000m. Alcober s’ha referit al gran esforç que ha fet la ciutat per tal de recuperar el míting, que arriba “en un moment molt oportú a pocs dies del començament dels Jocs Olímpics de Beijing”. El delegat, alhora president del Comitè Executiu de Barcelona 2010 –l’esdeveniment que ha fet possible la recuperació d’aquesta reunió atlètica-, ha assegurat que serà una magnífica jornada d’atletisme i que “Barcelona mereix aquest míting, que sorgeix amb la voluntat de continuar més enllà de 2010”. El repte que se li presenta a Barcelona, segons Alcober, és veure “si podem aconseguir l’èxit suficient perquè el míting es consolidi i es pugui continuar realitzant inclús després de Barcelona 2010”. El míting té assegurada la seva continuïtat fins aquell any, ja que es tracta d’una prova test de B10, igual que el Campionat d’Espanya absolut de 2009, que també se celebrarà a l’Estadi Olímpic de Montjuïc. “Ara hem treballat perquè els principals municipis de Barcelona col·laborin amb nosaltres, però l’any 2010 volem que sigui la gent de tot el territori català qui visqui amb intensitat l’organització d’un esdeveniment d’aquesta magnitud a la nostra ciutat”, ha confirmat un Alcober satisfet de tornar a disposar d’una prova del primer dels esports olímpics a l’estadi. Añó ha explicat les obres de millora del tartan que s’estan efectuant a Montjuïc ha comentat que “la gran obra de reforma interna de l’estadi, amb la seva nova pista sintètica, començarà a partir de l’any 2009”. El coordinador general de B10 confia en què l’estadi tingui “un magnífic aspecte un cop s’hagi corregit el tartan i s’hagi pintat la pista”. “Estic molt content amb els èxits dels esportistes espanyols a les darreres setmanes –ha dit Odriozola al seu parlament-, però ara li arriba el torn a l’atletisme. Comptem ja amb un equip pels Jocs Olímpics d’uns 50 atletes, i la llista encara no està tancada. Espero que podem arribar als 60, un fet que representarà el 20 per cent del total de la delegació espanyola”. Odriozola espera que el Míting Ciutat de Barcelona “faci augmentar la xifra d’atletes amb la mínima olímpica” i està convençut de que serà un gran espectacle, “molt millor que el del passat dissabte al Míting Madrid 2008”, perquè, segons les seves paraules, “l’estadi és molt millor, la data és la idònia i la participació és de moltíssima qualitat”. De les proves programades, el president de la federació s’ha referit especialment al 800 masculí, “on sis espanyols lluitaran pels bitllets olímpics davant dels millors del món”, al triple salt femení i als 3.000 obstacles femenins, “a la qual es troba la millor atleta del món en aquests moments i a més Rosa Morató, finalista l’any passat als Mundials d’Osaka i Marta Domínguez, que farà la seva segona cursa a la distància amb unes ambicions més grans que a Huelva”. El Míting Ciutat de Barcelona començarà a les 19:30 hores, tot i que des de les 18:30h hi haurà proves pels atletes locals. TV3 produirà el senyal de l’esdeveniment i a la resta d’Espanya els afeccionats ho podran seguir mitjançant el canal temàtic Teledeporte (canal 56 de Digital+).

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.