EL CAMPIÓ DEL MÓN DE 800 METRES TAMBÉ CORRERÀ A BARCELONA

0
513

Alfred Kirwa Yego, campió del món de 800 metres l’any passat a Osaka, és la darrera incorporació per la cursa de 800 metres del Míting Ciutat de Barcelona. Kirwa, que enguany encara no ha realitzat cap prova d’alt nivell, té una marca discreta d’1:50.70. A la cursa de Barcelona s’enfrontarà per primera vegada als dos homes que estan protagonitzant la revolució de la distància de l’any, el sudanès Abubaker Kaki, i el cubà Yeimar López. Kirwa és un jove atleta de 21 anys amb una marca personal de 1:43.89 de l’any 2006, un temps que l’any 2008 han superat clarament als seus dos rivals de Barcelona: 1:42.69 de Kaki a Oslo i 1:43.07 de López a Jerez. Són els dos primers del rànquing mundial i dos dels principals favorits per endur-se la medalla d’or a Beijing.| El triple salt és l’altra prova que també ha guanyat pes a les darreres hores, ja que s’ha confirmat la presència de la sudanesa nascuda a Cuba Yamilé Aldama i de la grega Hrisopiyí Devetzi. Aldama va abandonar Cuba l’any 2001 i es va traslladar a Londres amb el seu marit, l’escocès Andrew Dodds, on va sol·licitar la nacionalitat anglesa. L’espera de tres anys per obtenir-la i el desig de competir als Jocs Olímpics de 2004 la va fer canviar d’opinió i acceptar l’oferta de convertir-se en representant de Sudan, on la van acollir amb els braços oberts. Al 2003 va saltar 15,29m, la cinquena millor marca de tota la història. A Atenes va acabar quarta. La temperamental grega Devetzi, que de petita anava per a gimnasta, va enfocar tota la seva carrera cap als Jocs Olímpics d’Atenes, on va ser subcampiona després d’haver aconseguit el tercer millor salt de tots els temps a la qualificació: 15,32m. Al triple salt es veuran les cares amb la sueca Carolina Kluft, campiona olímpica d’heptatló, i la cubana Yargelis Savigne, campiona mundial al 2007 a Osaka i indoor enguany a València i la dona que més lluny ha saltat aquesta temporada 2008: 15,02m. Carlota Castrejana, que acaba de realitzar 14,26m, també estarà al concurs.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.