Míting Ciutat de Barcelona

0
367

MARTA DOMÍNGUEZ ALS OBSTACLES, JOSEPHINE ONYA ALS 100 METRES TANQUES
Josephine Onya, la gran estrella de l’atletisme espanyol femení del moment, ha confirmat la seva assistència al Míting Ciutat de Barcelona que se celebrarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys el pròxim 19 de juliol. L’atleta del València Terra i Mar que dirigeix Rafael Blanquer, posseeix la segona millor marca de la temporada als 100m tanques (12.50) i continua invicta a les proves de la Golden League (Berlín i Oslo), un fet que li permet mantenir intactes les possibilitats de lluitar pel milió de dòlars del premi final.| Onya té previst prendre part al juliol a les dues properes etapes de la Golden League (Roma i París) i, a més del Campionat d’Espanya de Tenerife, actuarà a Barcelona dins del pla de preparació que ha traçat juntament al Blanquer, de cara al seu assalt al podi dels Jocs Olímpics de Beijing. La circumstància de que la reunió barcelonina sigui tot just un dia després de la de París no ha fet canviar els plans de la velocista d’origen nigerià, que ha expressat el seu desig de córrer a Montjuïc. Entre les seves rivals es compta, de moment, amb la jamaicana Lacena Golding (12.83), que no ha pogut obtenir el bitllet cap a Beijing als recents “trials “ de Jamaica, la nordamericana Lolo Jones (12.57), la canadenca Priscilla Lopes, l’ucraïnesa Olena Krasovska i la també espanyola Glory Alozie. Onya ha batut aquest estiu el rècord d’Espanya absolut amb una marca de 12.50, un registre només superat per la també nord-americana Damu Cherry (12.47). Marta Domínguez, campiona d’Europa de 5.000m, ha decidit finalment que a Barcelona correrà els 3.000m obstacles a la que serà la seva segona cursa a la distància. Igual que va fer a Huelva, l’atleta de Palència s’enfrontarà a les millors espanyoles, amb Rosa Morató –plusmarquista espanyola- al capdavant, així com també ho farà amb la dona que posseeix la millor marca mundial de 2008, la kenyana Eunice Jepkorir (9:11.18). Amb la mínima de participació als Jocs Olímpics de Beijing a la butxaca, aquesta segona experiència de Domínguez a la distància ha d’aclarir molt més les seves possibilitats de futur i l’adaptació al pas dels obstacles. Aquesta prova dels 3.000m obstacles i la de 100m tanques es presenten com dos dels moments més vibrants del Míting Ciutat de Barcelona des de la perspectiva de l’equip espanyol. Tant Onya com Domínguez seran a Beijing dues des les principals bases de la selecció, la primera per la seva joventut i talent i la segona, per la seva experiència i saviesa a les curses, que haurà d’aplicar a aquesta especialitat nova per a ella que es disputarà per primera vegada a la història dels Jocs Olímpics a la capital xinesa. TELEVISIÓ DE CATALUNYA OFERIRÀ EL MÍTING EN DIRECTE L’organització del Míting Ciutat de Barcelona ha arribat a un acord amb Televisió de Catalunya perquè aquest organisme sigui l’encarregat de produir el senyal multilateral de la reunió. TV3, oferirà 90 minuts en directe mitjançant el seu segon canal, el Canal 33, que coincidiran amb les millors proves del míting. Tanmateix, el canal temàtic Teledeporte (canal 56 de Satélite Digital), emetrà en directe imatges de la reunió. NATALIA RODRÍGUEZ REAPAREIX DESPRÉS DE LA MATERNITAT La migfondista Natalia Rodríguez, que ha estat fora de les pistes els anys 2006 i 2007, ha confirmat la seva presència a la prova de 1.500 metres, distància a la qual l’any 2005 va arribar a córrer en 3:59.51, l’actual rècord d’Espanya. L’atleta tarragonina va estar lesionada l’any 2006 i el 2007 va frenar la seva activitat per ser mare.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.