JAVIER SOTOMAYOR, AL CAPDAVANT DE L´EQUIP CUBÀ AL MÍTING CIUTAT DE BARCELONA

0
450

Javier Sotomayor, plusmarquista mundial de salt d’alçada (2,45m a Salamanca ara ja fa 15 anys), encapçalarà la llarga delegació d’atletes cubans que prendrà part al Míting Internacional d’Atletisme Ciutat de Barcelona del pròxim 19 de juliol. Sotomayor és actualment oficial de la Federació Cubana d’Atletisme i a més representa a alguns dels millors atletes del seu país.| L’extraordinari saltador d’alçada torna així a l’escenari d’un dels seus majors èxits, els Jocs Olímpics de Barcelona, on es va proclamar campió olímpic l’any 1992 amb un modest salt de 2,34m. Aquesta alçada és precisament el rècord de l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc, tot i que no la del míting, ja que l’any 1987 el suec Patrick Sjoeberg va aconseguir la victòria a l’Estadi Joan Serrahima amb una marca de 2,35m. De tots els atletes cubans que intervindran al míting hi ha tres molt destacats: Yeimar López, que posseeix la segona millor marca mundial de l’any als 800 metres (1:43.07), Ibrahim Camejo, que acaba de saltar a Bilbao 8,46m a la llargada, i Yargelis Savigne, que encapçala la llista mundial 2008 de triple salt amb els 15,02m aconseguits el passat dissabte a la localitat francesa de VIlleneuve-d’Ascq. També competiran, tot i que pertanyen a una categoria una mica inferior, el saltador d’alçada Víctor Moya, que aquest any ha aconseguir 2,27m, la migfondista Zulia Calatayud, campiona mundial de 800 metres a Helsinki-2005, i la llançadora de javelina Osleydis Menéndez, plusmarquista mundial de l’especialitat amb 71,70m.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.