LA SENSACIÓ MUNDIAL DELS 800 METRES CORRERÀ A BARCELONA

0
451

El sudanès Abubaker Kaki arriba el pròxim diumenge per entrenar-se durant quatre setmanes a la Ciutat Comtal
L’autèntica sensació de la temporada atlètica 2008 a les proves de migfons, l’atleta de Sudan Abubaker Kaki Khamis, prendrà part al Míting Ciutat de Barcelona del pròxim 19 de juliol. Kaki es va proclamar campió del món en pista coberta el passat mes de març a València i figura al primer lloc del rànquing mundial de l’any després de la seva fabulosa victòria als Bislett Games d’Oslo a primers de juny, on va córrer en 1:42.69, rècord del món júnior.| Només onze atletes a tota la història han pogut córrer més ràpid que aquest jove sudanès que dissabte passat va fer els 19 anys. Però ningú no ho ha pogut fer a la seva edat, un fet que el converteix en l’amenaça més seriosa pel rècord mundial que defensa el danès Wilson Kipketer (1:41.11) des de fa ja onze anys. Sisè a la final del Campionat del món júnior de 2006, Kaki ha experimentat el passat any i aquest una espectacular progressió que l’ha portat a ser ara mateix a convertir-se en un dels màxims candidats al títol olímpic a Beijing. Kaki arribarà a Barcelona el pròxim diumenge juntament a un grup d’atletes el seu país als que ha convidat la Fundació Internacional per la Documentació, Investigació i Desenvolupament de l’Atletisme (CIDIDA) que ha fundat, presideix i impulsa el conegut periodista català José Luis López. Els esportistes estaran a Barcelona durant quatre setmanes i podran aprofitar-se de tot l’equipament, atencions i facilitats que la fundació els brindarà a les instal·lacions de l’Estadi Joan Serrahima, recinte reservat per l’escalfament dels llançadors al Campionat d’Europa Barcelona 2010. Kaki té el compromís amb la fundació de prendre part al Míting Ciutat de Barcelona, reunió a la qual també la resta del grup podria participar gràcies al seu elevat nivell. A la delegació figura també la corredora de 800 metres Nawal El Jack, que té una marca personal de 400 metres de 51.19. Els 800 metres masculins es converteixen en una de les proves de referència del míting i ha de servir perquè els atletes espanyols que participen a ella (Olmedo, Quesada, Bustos, Reina, Jurado, Marco, Cortés, Barrios) puguin beneficiar-se del seu gran nivell per a poder aconseguir les mínimes de participació a Beijing. L’organització encara té pendent una resposta del cubà Yeimar López, qui dimarts passat es va imposar a Jerez amb un temps d’1:43.07, el segon crono mundial després de Kaki.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.