XVI CURSA DEL LLOP-ILTIRCA 2008

0
378

Més de 400km i unes trenta hores d’esforç continu al llarg de dos dies
Les sis etapes: I etapa / dia 5 de juliol: Bicicleta de carretera, amb dos recorreguts possibles (un de 121 km i l’altre de 198 km) Es recorren les quatre capitals comarcals de les Terres de l’Ebre (Tortosa, Móra d’Ebre, Gandesa i Amposta) i passa per 25 municipis ebrencs, la qual cosa farà que les carreteres del territori estiguin molt animades dissabte. Sortirà a les 6:00h del parc municipal de Tortosa i està prevista l’arribada entre les 11 i les 13:30h al mateix parc. És l’hora recomanada per l’organització per anar a donar suport als participants, un dels actius forts de la Cursa, com també ho és la implicació i ajuda dels voluntaris. | II etapa / dia 5 de juliol: Cursa de muntanya de 32 km. A peu des del mateix parc de Tortosa fins a L’Ampolla, pel coll de l’Alba. Com que és horari de molta insolació, es recomana protecció. La sortida es donarà a les 13:30h i l’arribada és prevista a partir de les 16h al Club Nàutic. Un punt on també és recomanable acudir per animar els esportistes. III etapa / dia 5 de juliol: L’última etapa del dissabte és amb piragua de mar i es recorren 16km. Se surt a les 17:30h i s’arriba a les platges de Riumar, per finalment descansar als hotels, càmpings o cases de pagès de Deltebre, o altres alternatives. IV etapa / dia 6 de juliol: Després d’una nit de descans i massatges, la piragua tornarà a ser l’instrument per arribar fins a Tortosa, però ara per les aigües més tranquil.les del riu. Se surt a les 6:00 h del matí i són 22km. Sortida des de Deltebre per a arribar entre les 9 i les 10 de matí a Tortosa. V etapa / dia 6 de juliol: A les 10 h es donarà la sortida a la prova més emblemàtica de la Cursa del Llop: la XVI Mitja Marató homologada a Caro. Són 21km i 100m. La sortida neutralitzada (Tortosa-Roquetes) és donarà a les 10:00h des de l’Avinguda de la Generalitat de Tortosa. La sortida oficial (Km0) es donarà a les 10.15h des del carrer Escorial de Roquetes. Hi hauran premis en metàl.lic als tres primers classificats i classificades de la general de 240€, 120€ i 90€ respectivament, sempre i quan el dia de la prova acreditin una marca de 1h:42:00 en categoria masculina i de 2h:15:00 en femenina. El rècord absolut de la prova l´ostenta des de l´any 2004 l’atleta marroquí Abdelghani Elhassany amb un crono de 1h:26:43 Hi haurà igualment un premi de 100€ per a l’atleta que superi aquest rècord. Aquesta Mitja Marató transcorre des del Km 10 pel Parc Natural dels Ports i des de la sortida, el recorregut és de pujada constant. Els deu primers quilòmetres són d´aproximació a la muntanya amb un desnivell mig d’un 3%. L’autèntica i dura ascensió a Caro comença al Km10 i s’allarga fins al Km18. El desnivell mig d’aquests vuit quilòmetres és d’un 9% i s’han de superar rampes de fins a un 14%. Els tres últims quilòmetres suavitzen considerablement i et porten, entre mig de pinars, fins la línia d´arribada. Com cada d’any, l’organització té instal.lada a l’arribada una zona de recuperació per als atletes amb serveis de massatges, cures, dutxes i una zona d’avituallament. L’entrega de premis i trofeus a les diferents categories està prevista a les 13:30h a l’explanada del Restaurant “Pous de la Neu” de Caro. VI etapa / 6 de juliol de juliol: Travessia pels Ports de Caro amb BTT amb dos recorreguts possibles (un de 83 km i l’altre de 110 km). Sortirà a les 13:30h del Restaurant del Port-Caro i l’arribada està prevista entre les 19 i les 21:30 h al parc de Tortosa. Culminaran llavors els 400 km d’esforç continuat durant dos dies ( i durant un nombre d’hores indeterminat, segons les opcions i modalitats de participació ) amb dos premis principals: aconseguir el prestigiós trofeu del llop i haver participat en una cursa duríssima que dóna opció a conèixer l’antic territori dels ilercavons a l’estil d’un llop.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.