XVI CURSA DEL LLOP-ILTIRCA 2008

0
565

Més de 400km i unes trenta hores d’esforç continu al llarg de dos dies
Les sis etapes: I etapa / dia 5 de juliol: Bicicleta de carretera, amb dos recorreguts possibles (un de 121 km i l’altre de 198 km) Es recorren les quatre capitals comarcals de les Terres de l’Ebre (Tortosa, Móra d’Ebre, Gandesa i Amposta) i passa per 25 municipis ebrencs, la qual cosa farà que les carreteres del territori estiguin molt animades dissabte. Sortirà a les 6:00h del parc municipal de Tortosa i està prevista l’arribada entre les 11 i les 13:30h al mateix parc. És l’hora recomanada per l’organització per anar a donar suport als participants, un dels actius forts de la Cursa, com també ho és la implicació i ajuda dels voluntaris. | II etapa / dia 5 de juliol: Cursa de muntanya de 32 km. A peu des del mateix parc de Tortosa fins a L’Ampolla, pel coll de l’Alba. Com que és horari de molta insolació, es recomana protecció. La sortida es donarà a les 13:30h i l’arribada és prevista a partir de les 16h al Club Nàutic. Un punt on també és recomanable acudir per animar els esportistes. III etapa / dia 5 de juliol: L’última etapa del dissabte és amb piragua de mar i es recorren 16km. Se surt a les 17:30h i s’arriba a les platges de Riumar, per finalment descansar als hotels, càmpings o cases de pagès de Deltebre, o altres alternatives. IV etapa / dia 6 de juliol: Després d’una nit de descans i massatges, la piragua tornarà a ser l’instrument per arribar fins a Tortosa, però ara per les aigües més tranquil.les del riu. Se surt a les 6:00 h del matí i són 22km. Sortida des de Deltebre per a arribar entre les 9 i les 10 de matí a Tortosa. V etapa / dia 6 de juliol: A les 10 h es donarà la sortida a la prova més emblemàtica de la Cursa del Llop: la XVI Mitja Marató homologada a Caro. Són 21km i 100m. La sortida neutralitzada (Tortosa-Roquetes) és donarà a les 10:00h des de l’Avinguda de la Generalitat de Tortosa. La sortida oficial (Km0) es donarà a les 10.15h des del carrer Escorial de Roquetes. Hi hauran premis en metàl.lic als tres primers classificats i classificades de la general de 240€, 120€ i 90€ respectivament, sempre i quan el dia de la prova acreditin una marca de 1h:42:00 en categoria masculina i de 2h:15:00 en femenina. El rècord absolut de la prova l´ostenta des de l´any 2004 l’atleta marroquí Abdelghani Elhassany amb un crono de 1h:26:43 Hi haurà igualment un premi de 100€ per a l’atleta que superi aquest rècord. Aquesta Mitja Marató transcorre des del Km 10 pel Parc Natural dels Ports i des de la sortida, el recorregut és de pujada constant. Els deu primers quilòmetres són d´aproximació a la muntanya amb un desnivell mig d’un 3%. L’autèntica i dura ascensió a Caro comença al Km10 i s’allarga fins al Km18. El desnivell mig d’aquests vuit quilòmetres és d’un 9% i s’han de superar rampes de fins a un 14%. Els tres últims quilòmetres suavitzen considerablement i et porten, entre mig de pinars, fins la línia d´arribada. Com cada d’any, l’organització té instal.lada a l’arribada una zona de recuperació per als atletes amb serveis de massatges, cures, dutxes i una zona d’avituallament. L’entrega de premis i trofeus a les diferents categories està prevista a les 13:30h a l’explanada del Restaurant “Pous de la Neu” de Caro. VI etapa / 6 de juliol de juliol: Travessia pels Ports de Caro amb BTT amb dos recorreguts possibles (un de 83 km i l’altre de 110 km). Sortirà a les 13:30h del Restaurant del Port-Caro i l’arribada està prevista entre les 19 i les 21:30 h al parc de Tortosa. Culminaran llavors els 400 km d’esforç continuat durant dos dies ( i durant un nombre d’hores indeterminat, segons les opcions i modalitats de participació ) amb dos premis principals: aconseguir el prestigiós trofeu del llop i haver participat en una cursa duríssima que dóna opció a conèixer l’antic territori dels ilercavons a l’estil d’un llop.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.