La Vila Olímpica recupera l’antiga lluentor

0
2853

La Cursa Popular de la Vila Olímpica ha tornat a agafar els nivells que fa alguns anys la va convertir en una de les més importants celebrades a la ciutat de Barcelona. La participació, que va arribar als 1.000 inscrits, el bon nivell atlètic mostrat pels corredors i una organització que va estar a l’alçada de les exigències de tots va quedar recolzada per les victòries implacables d’Abdeslam El Ouahabi i d’Estrella Ribó amb grans marques incloses. | Els més de 1.000 atletes que es van inscriure a l’edició número 18 de la Cursa de la Vila Olímpica van ser el millor senyal del retorn a l’esplendor d’una de les proves de fons amb més tradició de la ciutat de Barcelona. No hem d’oblidar que els anys 2005 i 2006 van ser nefastos per aquesta cursa per motius del calendari amb la coincidència d’un pont i d’una jornada electoral que van fer que aquesta tingués un baix nivell d’inscripció. Però el fet de tornar a superar el miler dels inscrits i el bon nivell dels participants, especialment a la categoria femenina, han ajudat i molt a recuperar el crèdit entre els atletes populars de casa nostra. La prova, organitzada conjuntament pel Club Esportiu Universitari i per l’associació Marathon Catalunya, va mantenir el recorregut que a les passades temporades va permetre als atletes aconseguir un bon registre. El fet de ser segurament un dels més planers de la ciutat de Barcelona i de discórrer per carrers amples i rectes sense molts girs bruscos va servir com a crida de molts dels corredors que buscaven rebaixar la seva marca personal als 10.000 metres en ruta a una de les darreres oportunitats de la temporada abans de que molts d’ells iniciïn les seves vacances d’estiu. Entre els diversos noms il•lustres que formaven la llista d’inscrits destacaven els del Joan Herrera (Diadora Domingo Catalán), que mica en mica es va recuperant de la seva lesió i va millorant els seus registres de la temporada; el del Víctor Gonzalo (Runnersworld), que es va imposar a l’edició de 2006; el del Marco Pérez Welsch (Ginés Esports), que la passada temporada es va imposar a un bon grapat de curses populars però que enguany no ha pogut entrenar amb molta regularitat; i per últim el del Jaume Domingo (California Sports), un atleta que a l’edició de 2007 es va classificar a la segona posició tot just per darrera de l’Otmani Btaime, que enguany es trobava entre els inscrits per revalidar el seu títol. Però cap d’ells no comptava amb la presència de l’Abdeslam El Ouahabi, l’atleta de L’Aire Sports, un corredor que només sentir-se el tret de sortida a la confluència del carrer de l’Arquitecte Sert amb l’Avinguda Icària ja va sortir disparat cap a la primera posició de la prova. Darrera d’ells va saltar del grup perseguidor en Víctor Gonzalo, però per agafar-lo va haver de fer un gran esforç i només ho va poder fer prop del quilòmetre 3, poc abans de deixar el tram del litoral per començar a recórrer els carrers interiors del barri del Poblenou. Tot i atrapar al líder, Gonzalo no va poder passar-lo i va provar una tàctica més conservadora tot seguint la seva estela. Però les coses van trigar poc en variar, ja que El Ouahabi va tornar a quedar-se tot sol al capdavant de la cursa després d’un canvi de ritme demolidor que va fer que Gonzalo quedés fora de la lluita per la victòria a l’equador de la prova. Darrera d’ells, Jaume Domingo s’apropava cada cop més al cap de cursa, i l’atleta del California Sports enxampava Víctor Gonzalo poc abans del quilòmetre 7. La motivació de Domingo per haver enxampat el segon classificat el va fer lluitar per mirar d’assaltar el liderat de la prova, però aquesta reacció va arribar una mica tard, ja que li va ser impossible millorar la segona posició que va aconseguir l’any passat. Abdeslam El Ouahabi va arribar a l’arc situat davant del Poliesportiu Nova Icària a la primera posició amb un registre de 31:34 i amb un avantatge de només 15 segons respecte Jaume Domingo, que es va haver de conformar amb repetir la segona plaça a la general. La tercera posició va ser pel Víctor Gonzalo, que va creuar la línia final amb una marca de 32:20. El quart a l’arribada va ser el David Clavel (32:31) qui li va prendre aquest lloc al Jordi Cardús per només tres segons i per 20 a l’atleta del Ginés Esports Marco Pérez Welsch. El guanyador de la prova va quedar molt satisfet del seu triomf a la Vila Olímpica, ja que només porta des del començament de la temporada practicant l’atletisme després d’haver fet futbol sala durant tota la vida. Abdeslam El Ouahabi, que fa ben poc que viu al nostre país, va assegurar al final de la prova que el recorregut “m’agrada molt i és força bo però no el coneixia, ja que era la primera vegada que la feia, i crec que l’any vinent podria baixar el meu temps fins i tot dels 30 minuts”. Aquesta ha estat la quarta victòria d’aquest atleta nouvingut que ja s’havia imposat a les curses de Vilanova i la Geltrú, els 10 quilòmetres de Granollers i a Parets. Jaume Domingo, per la seva banda, va destacar que aquesta prova li va servir com a test a la seva preparació pel Campionat d’Espanya de Mitja Marató que es farà al mes de setembre a Valladolid, el seu principal objectiu de dels pròxims mesos. La prova femenina, en canvi, va destacar pel seu gran nivell, com ho demostra el fet que les deu primeres classificades baixessin dels 45 minuts. Tot i que la guanyadora de l’any passat, la Carme Ballesteros (California Sports), no hi era a la competició, ja que a la mateixa hora competia al Campionat de Catalunya de veterans en pista, les participants d’aquesta edició també destacaven pel seu gran potencial, com ara el de l’Estrella Ribó (California Sports), la Encarna Granados o la Núria Prats (Stikaful), que sense sorpreses de darrera hora eren les candidates a copar les places del podi. I la veritat és que cap de les tres no va fallar i van fer bons els pronòstics. Ribó va coronar-se com a guanyadora i va succeir la seva companya d’equip al palmarès de la prova amb un registre de 37:45. Segona en creuar la línia d’arribada va ser l’Encarna Granados amb una marca de 38:19 mentre que la tercera posició va ser per la Núria Prats, qui va entrar 45 segons després que Granados. La quarta plaça la va aconseguir la Cristina Codina (Si no fos) amb 41:37 i la cinquena en arribar va ser la Victoria Isla (Runnersworld) amb 42:22.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.