Un participant en una cursa de muntanya s\’estimba per un barranc de trenta metres i mor, a Montseny

0
567

Un home de 59 anys i veí d\’Igualada va morir ahir després de despenyar-se daltabaix d\’un barranc de trenta metres quan participava en una cursa de muntanya a la zona del pic de les Agudes, dins del terme municipal de Montseny. Els participants en la cursa havien sortit de l\’ermita de Sant Marçal per fer una travessa de 45,8 quilòmetres de distància, 2.200 metres de desnivell acumulat i un temps estimat de 14 hores. Era una prova dura, tenint en compte, a més, les males condicions meteorològiques. | Durant el trajecte, enmig del vent, la pluja i el fred, cap a dos quarts de dotze del migdia, un dels participants va caure al fons d\’un barranc. Es van avisar els serveis de rescat i els bombers hi van enviar un helicòpter amb membres del Grup d\’Actuacions Especials (GRAE), també s\’hi va desplaçar un equip del Servei d\’Emergències Mèdiques (SEM), amb l\’esperança que poguessin rescatar el corredor viu. Però les tasques de rescat van esdevenir complicades per la mala visibilitat per culpa de la pluja i la boira, i l\’helicòpter va haver d\’aterrar en un planer lluny del lloc de l\’accident; els bombers van haver d\’arribar-hi a peu. La víctima no va poder sobreviure i el seu cos va ser rescatat cap a les dues. Aquest anys hi ha hagut altres accidents de muntanya mortals. El 5 d\’abril un senderista de 42 anys va morir després que s\’estimbés per un barranc d\’uns 200 metres a Bagà (Berguedà). La víctima, veí de Berga, feia una travessa entre el coll de Pal (Bagà) i el Niu de l\’Àliga (la Molina) amb el seu fill de 12 anys. El 22 de març, un home i el seu fill de 24 anys van morir després de caure a Cabrera d\’Anoia. Primer va caure el noi i després el pare quan provava de rescatar-lo.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.