IRVING SALADINO, CONVIDAT A SALTAR AL MÍTING CIUTAT DE BARCELONA

0
335

El saltador panameny Irving Saladino, campió mundial a Osaka durant l’estiu passat i màxim aspirant a guanyar la medalla d’or als Jocs Olímpics de Beijing, és un dels atletes convidats pel Míting d’atletisme Ciutat de Barcelona que es disputarà el 19 de juliol a l’Estadi Olímpic de Montjuïc. Saladino posseeix la millor marca mundial de 2008 i dissabte passat va establir a la localitat holandesa d’Hengelo un nou rècord sud-americà de llargada amb el seu espectacular registre de 8,73m.| Feia 14 anys que cap altre atleta en tot el món no havia saltat tan lluny. Saladino no només va millorar la seva plusmarca personal i es va posar al capdavant de la llista mundial de l’any, sinó que també va ascendir a la setena posició al rànquing mundial de tots els temps, posant en perill el rècord mundial que posseeix des de ja fa 17 anys el nord-americà Mike Powell. A més de Powell, només han saltat més que Saladino cinc atletes més: Bob Beamon 8,90m (1968), Carl Lewis 8,87m (1991), Robert Emmian 8,86m (1987), Larry Myricks 8,74m (1988) i Erik Walder 8,74m (1994). Amb 21 triomfs consecutius, el panameny ha confirmat la seva condició de gran estrella de l’atletisme. La seva anterior millor marca era 8,57m. A Hengelo només va realitzar tres salts, el de la seva millor marca i dos nuls. Té a l’actualitat 25 anys i ja va actuar als Jocs Olímpics d’Atenes, tot i que no es va classificar per la final. La seva propera actuació serà el pròxim diumenge, 1 de juny, a Berlín, a la prova que serà el tret de sortida de la Golden League de la present temporada. Saladino no ha competit aquest any a Espanya, ja que va ser una de les grans absències del Campionat del món en pista coberta celebrat a València. El vencedor al Velòdrom Lluís Puig va ser el sud-africà Godfrey Khotso Mokoena (8,08m), que dissabte a Hengelo va haver de conformar-se amb la segona plaça amb 8,35m i vent favorable.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.