IRVING SALADINO, CONVIDAT A SALTAR AL MÍTING CIUTAT DE BARCELONA

0
420

El saltador panameny Irving Saladino, campió mundial a Osaka durant l’estiu passat i màxim aspirant a guanyar la medalla d’or als Jocs Olímpics de Beijing, és un dels atletes convidats pel Míting d’atletisme Ciutat de Barcelona que es disputarà el 19 de juliol a l’Estadi Olímpic de Montjuïc. Saladino posseeix la millor marca mundial de 2008 i dissabte passat va establir a la localitat holandesa d’Hengelo un nou rècord sud-americà de llargada amb el seu espectacular registre de 8,73m.| Feia 14 anys que cap altre atleta en tot el món no havia saltat tan lluny. Saladino no només va millorar la seva plusmarca personal i es va posar al capdavant de la llista mundial de l’any, sinó que també va ascendir a la setena posició al rànquing mundial de tots els temps, posant en perill el rècord mundial que posseeix des de ja fa 17 anys el nord-americà Mike Powell. A més de Powell, només han saltat més que Saladino cinc atletes més: Bob Beamon 8,90m (1968), Carl Lewis 8,87m (1991), Robert Emmian 8,86m (1987), Larry Myricks 8,74m (1988) i Erik Walder 8,74m (1994). Amb 21 triomfs consecutius, el panameny ha confirmat la seva condició de gran estrella de l’atletisme. La seva anterior millor marca era 8,57m. A Hengelo només va realitzar tres salts, el de la seva millor marca i dos nuls. Té a l’actualitat 25 anys i ja va actuar als Jocs Olímpics d’Atenes, tot i que no es va classificar per la final. La seva propera actuació serà el pròxim diumenge, 1 de juny, a Berlín, a la prova que serà el tret de sortida de la Golden League de la present temporada. Saladino no ha competit aquest any a Espanya, ja que va ser una de les grans absències del Campionat del món en pista coberta celebrat a València. El vencedor al Velòdrom Lluís Puig va ser el sud-africà Godfrey Khotso Mokoena (8,08m), que dissabte a Hengelo va haver de conformar-se amb la segona plaça amb 8,35m i vent favorable.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.