TRIATLÓ, Andoni Ibarbia i Sara Fernández guanyen L\’Ironcat 2008

0
406

L\’Ajuntament de L’Ampolla es va bolcar una vegada més a donar el major suport possible per a la celebració de la cinquena edició del Ironcat, triatló de distància ironman que contínua amb el seu progressiu increment de participants, arribant en aquesta última edició als 206 inscrits. | La prova que es disputa amb un ambient molt familiar, compte amb la participació d\’un veí de la localitat costanera, Àlvar Casanovas (C.N.Reus Ploms), que recuperant-se d\’una greu malaltia es va animar a participar en la primera edició, i fins a la data ha aconseguit finalitzar tots els Ironcat. Com ell podem citar a altres triatletes residents a Catalunya que també han aconseguit el mateix objectiu com Robert Mayoral (C.N. Reus Ploms), o Ricardo Luis Lazarte (Prat Triatló). El terrible vent de l\’edició precedent va quedar substituït per la pluja que va afectar sobretot al segment ciclista, sense ésser per això un gran impediment ja que no va ser intensa i la visibilitat en les llargues rectes del Delta de l\’Ebre va ser perfecta, produint-se tan sols algunes caigudes en les dues rotondes del traçat, però que no van tenir conseqüències d\’importància encara que si van provocar alguna retirada de competició, com és el cas d\’un triatleta al que li succeeix el contrari que a Casanovas, i és que el resident en un municipi veí del Delta Joan Marc Fons (C.N.Reus Ploms) encara no ha aconseguit completar cap edició, en aquesta última es va donar un bon cop havent de passar per l\’hospital, encara que tot es va quedar en un bon esglai. A les 7 del matí es va donar la sortida amb l\’absència important del guanyador de l\’edició de l\’any 2007 Víctor Estepa, que afectat per una gastroenteritis no va poder prendre la sortida, i va ser Mateo Pesquer (Triatló Albacete) que ja va obrir un buit important al girar la primera boia d\’un segment de natació amb un traçat en forma de rectangle, al que es van donar 2 voltes. Amb el mar en absoluta calma Pesquer va fer un parcial de 56:53, sent l\’únic a baixar de l\’hora. Ignasi García (C.N. Sitges) es va incorporar a les 6 voltes de ciclisme per davant de Fabrice Poras (J3 Amilly Triatló), Gorka Sudupe (Azakoitiko T.T.), Mauro Ciarrocchi (Friesian Team) i Gorka Blasco (Lagunak Navarra) que va passar a liderar la prova en la primera volta fins a ser superat passat el punt de tornada de la segona volta per Andoni Ibarbia (Azkoitiko T.T.) que després d\’una discreta natació va marcar el millor parcial ciclista (4:55:32), sent l\’únic a baixar de les 5 hores per a liderar la resta del Ironcat. Per darrere de Ibarbia va haver constants canvis en les primeres posicions i fou Gorka Blasco el més regular arribant a boxes en segona posició per davant de l\’independent José Pascual Carrillo, al que van seguir Igon Mancisidor (Zumaiako T.T.), Robert Mayoral, Aritz Cortabarria (Azkoitiko T.T.) i Mauro Ciarrocchi que es va incorporar a la carrera a peu final a 22 minuts del líder per a continuació ser el més ràpid del segment (2:59:03), sent l\’únic a baixar de les 3 hores a la marató final. Andoni Ibarbia triatleta de 29 anys resident en Errezil (Guipúscoa) va administrar en el tercer segment l\’avantatge aconseguit en el ciclisme per a guanyar el Ironcat 2008 amb un temps final de 9 h 24 min 48 s, superant a Ciarrocchi en 3 min 49 s. Gorka Blasco va finalitzar en tercera posició per davant d\’Andoni Illarramendi (Antxintxika Algon) i de Ramon Arias (SVC Seguridad), sent Alex Casanovas (C.E. Picornell) el primer català a creuar la meta. Sara Fernández (C.D. Tritalavera), triatleta de 36 anys va dominar la prova íntegrament en la categoria femenina des del seu inici, guanyant aquesta cinquena edició del Ironcat amb un temps total de 11 h 41 min 7 s. Meritxell Portillo (Jovent 79) guanyadora en les 2 edicions precedents no va poder recuperar en la carrera a peu el gran avantatge aconseguit per la talaverana, finalitzant en segona posició per davant de la francesa Susanne Stroyberg (Challenger Triatló). El Azkoitiko Triatloi Taldea va guanyar en la classificació per equips i Euskadi va aconseguir la Copa dels Nacions amb que aquesta prova premia a l\’autonomia o nació guanyadora computant els registres de Ibarbia, Illarramendi i Arias, que van ser els 3 primers classificats bascos.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.