Barcelona, paradís de les curses populars

0
440

Més de 100.000 atletes ocupen cada any els carrers de Barcelona durant les diferents curses populars que se celebren a la ciutat. Barcelona s’ha convertit en un referent mundial d’aquest tipus d’activitats, disposant d’algunes curses amb major nombre de participants del calendari internacional. El dia 18 de maig se celebra precisament la Cursa El Corte Inglés, prova llegendària que va assolir durant els anys 90 l’increïble xifra de 108.000 participants. Des de ja fa algunes temporades, la xifra de corredors s’ha estabilitzat vora els 60.000. Amb els inscrits d’aquest any, la cursa arrabassarà la xifra de 1.700.000 corredors entre les seves 30 edicions.| A més d’aquesta cursa, que enguany assoleix la seva trigèsima edició, Barcelona compta amb una marató plenament recuperada que en breu aspira a aconseguir els 12.000 atletes i amb una cursa com la de Bombers que és modèlica a la seva organització. A més, al seu calendari figuren la mitja marató, la cursa de la Mercè o la Cursa dels Nassos (celebrada el dia de Sant Silvestre), amb uns registres de participació que milloren any rere any, tot convertint a la ciutat en un autèntic paradís pels atletes populars que no s’atreveixen amb els 42 quilòmetres de la marató. Hi ha curses per a tots els gustos i possibilitats. El comitè organitzador de Barcelona 2010 ha plantejat les seves dues proves de marató, la masculina i la femenina, amb un caire de coherència amb el caliu popular d’aquestes curses al carrer perquè es puguin desenvolupar íntegrament en un recorregut molt cèntric fora de l’Estadi Olímpic de Montjuïc. I per fer aquesta prova el més urbana possible i per afavorir l’espectacle, els atletes faran tres voltes al recorregut.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.