BARCELONA 2010 PROVOCARÀ MILLORES SUSTANCIALS A LES INFRASTRUCTURES ATLÈTIQUES DE LA CIUTAT

0
545

L’organització del Campionat d’Europa d’atletisme Barcelona 2010 deixarà com a llegat unes millores substancials a les instal·lacions que utilitzin els atletes participants, tot començant per l’Estadi Olímpic Lluís Companys. El pla de remodelació dels estadis ha estat presentat per la direcció d’instal·lacions del campionat i va ser aprovat pel comitè organitzador l’any 2007. En total, es destinaran més de 34,4 milions d’euros per la rehabilitació i adaptació dels estadis que s’utilitzaran en l’esdeveniment: l’Olímpic de Montjuïc, seu de les proves en pista i principal escenari de B10, el del Migdia, estadi d’escalfament de corredors i saltadors, el Joan Serrahima, d’escalfament pels llançadors, i els de la Mar Bella i Can Dragó, destinats als entrenaments.| Les obres ja han començat a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, on s’ha restituït completament la façana exterior, que ara mateix presenta un aspecte impecable amb el seu color original. Aquesta instal·lació es porta la part més elevada del pressupost, ja que requereix una inversió de 23 milions d’euros per la rehabilitació i diverses remodelacions i 300.000 euros pel seu equipament. També s’aprofitarà per fer una obra important a l’Estadi Joan Serrahima, clau pel funcionament i desenvolupament de l’atletisme català. A més d’alguns retocs a la pista i adaptacions per la seva funció al campionat, s’afrontarà una profunda remodelació de la zona de vestidors i de la graderia, que es tiraran a terra el pròxim hivern. La inversió en aquesta instal·lació puja fins els sis milions d’euros. L’organització emprarà, a més, 20.000 euros en concepte d’equipament. La remodelació del material sintètic és l’acció principal que s’ha de realitzar a l’Estadi del Parc del Migdia, un recinte que també va servir com a pista d’escalfament dels atletes durant els Jocs Olímpics de 1992. La inversió puja fins els 3 milions d’euros, idèntica a la que s’emprarà per les remodelacions de l’Estadi de la Mar Bella, també construït el 1992. Per l’estadi de Can Dragó únicament s’ha efectuat una reserva pressupostària de 60.000 euros per equipaments. Les intervencions als cinc recintes començaran durant el primer trimestre de 2009 i no es preveuen problemes d’execució de les obres. A l’Estadi Olímpic de Montjuïc, el començament dels treballs de reforma interns donaran inici una vegada l’Espanyol hagi abandonat la instal·lació. Segons fonts de la directiva del club de futbol, la data de lliurament de les claus del seu nou camp de futbol, a Cornellà, és el 8 de novembre de 2008. Actualment, els equips tècnics seleccionats estan realitzant els diferents projectes executius. Una vegada aquests projectes hagin passat les corresponents auditories, es portarà a terme la seva tramitació i es licitaran entre les empreses del sector que estiguin interessades. Totes les adjudicacions de les obres i les signatures dels contractes amb les diferents empreses han d’estar enllestides abans del 24 de novembre d’aquest any.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.