Raquel González (AAC), 18ª a la Copa del Món de marxa

0
470

Una vegada més, la Raquel González (AAC) ha demostrat que és una grandíssima competidora i que el seu entrenador, Josep Marín, planifica les temporades perfectament, ja que novament la Raquel ha millorat el seu propi rècord del Maresme quan s\’ ha de fer, en una de les competicions més importants de l\’ any.| Ha estat en el decurs de la Copa del Món de marxa que s\’ ha disputat aquest dissabte a la localitat russa de Cheboksary on, en els 10 km júnior femení, a més, ha millorat la 26ª posició aconseguida a la mateixa competició fa 2 anys. La posició final de la Raquel en aquest 2008 ha estat la 18ª (12ª europea) i el seu temps 49\’03\”, que millora en 24 segons la seva plusmarca anterior aconseguida l\’ any passat a la Copa d\’ Europa de marxa (insistim, sempre fent marca en les competicions importants). Per cert, si en el rècord maresmenc que va aconseguir la setmana passada en 5 km només es veu superada per 12 homes de la comarca al llarg de la història, amb aquest registre sobre 10 km només en són 11 els que ho aconsegueixen. Per si fos poc, arribava a Cheboksary amb la pitjor marca de les tres espanyoles i ha estat la millor. És cert que la burgalesa Lorena Castrillo, a priori la millor, finalment no ha pres la sortida, però la madrilenya Sara Alonso, amb un temps de 53\’40\”, ha estat més de 4 minuts per sobre de la seva marca i només ha pogut ocupar la 45ª posició entre 56 marxadores que han pres la sortida, 3 de les quals han estat desqualificades. Això ha fet que per equips Espanya només pogués classificar-se en la 13ª posició. Les absolutes dominadores de la prova han estat les russes, que han obtingut un triplet de manera aclaparadora. La guanyadora ha estat Tatyana Kalmykova amb 42\’44\” (nou rècord dels Campionats i millor que el rècord d\’ Espanya absolut), la 2ª ha estat Irina Yumanova amb 43\’23\” i la 3ª Elmira Alembekova amb 44\’39\”. La 4ª, la romanesa Anamaria Greceanu, tot i millorar la seva marca, ha entrat a gairebé 1 minut i mig del bronze (46\’05\”). Ara, l\’ objectiu principal de la Raquel en el que queda de temporada serà ser seleccionada per al Campionat del Món júnior en pista que es disputarà a la impronunciable localitat polonesa de Bydgoszcz entre el 8 i el 13 de juliol. Per aconseguir-ho, però, necessàriament haurà de fer un bon Campionat d\’ Espanya que es disputarà a Vitòria els dies 21 i 22 de juny. Seria la millor manera d\’ acabar el pas de la Raquel per la categoria júnior i encarar amb total motivació el seu debut en els 20 km marxa l\’ any que ve, ja essent promesa. .

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.