EL LLANÇAMENT DE DISC DEL MÍTING DE BARCELONA REVOLUCIONARÀ L’ATLETISME

0
456

El Míting Ciutat de Barcelona forma part de les sis reunions d’atletisme de les categories Premium i Permit Meeting de l’Associació Europea d’Atletisme (AEA) que aquest estiu experimentaran els canvis aprovats al seu dia per aquest organisme per a dotar de major espectacularitat i interès les proves d’aquest esport. El míting barceloní es disputarà el dia 19 de juliol a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, a Montjuïc, i la prova a la que es farà el test sobre les modificacions serà el llançament de disc.| En total s’han seleccionat sis reunions i sis disciplines diferents: els 3.000 metres femenins a Saragossa (31 de maig), l’alçada femenina a Riga, els 5.000 metres masculins a Khukovsky, el triple salt masculí a Jerez (24 de juny), el llançament de disc masculí a Barcelona i el llançament de pes femení a Rovereto. L’AEA ha decidit provocar amb l’inici d’aquesta temporada a l’aire lliure una autèntica revolució en el desenvolupament d’algunes de les proves d’atletisme amb l’objectiu de fer més atractives les reunions. Les modificacions que s’han de provar en aquestes sis proves són molt importants. A Barcelona, el llançament de disc –idèntic sistema a la resta dels llançaments, el salt de llargada i el triple salt- es disputarà amb tots els atletes fen els dos primers intents per, a continuació, quedar els sis millors davant la tercera tentativa i només els quatre més destacats davant el quart i darrer intent. En aquest cas, l’ordre de llançament s’invertirà, com succeeix actualment, amb el llançador que encapçali la prova fins aquell moment com a darrer en actuar. S’espera que la plana major del disc internacional competeixi a Montjuïc. Entre els atletes amb els que es compta per aquest innovador concurs està el plusmarquista espanyol, Mario Pestano, així com el doble campió olímpic de Sydney i Atenes, Virgilius Alekna, i el número u de l’escalafó durant l’any 2007 i autor de la millor marca de la present temporada, l’estoni Gerd Kanter (70,38m). Els saltadors de llargada i perxa podran realitzar com a molt set salts, amb el que l’estratègia de competició tindrà un paper molt rellevant. A les curses de 3.000 i 5.000 metres hi haurà eliminació d’atletes al pas per la línia d’arribada: als tres quilòmetres quedaran fora els darrers 5, 4 i 3 voltes i als cinc quilòmetres, els darrers quan faltin 7, 5 i 3 voltes. Una vegada analitzat el resultat d’aquesta fase experimental del nou reglament, l’AEA decidirà si continua amb el seu revolucionari projecte a la resta de les competicions que controla.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.