Neix l\’Ultra-Trail Aneto la gran volta al massís de la Maladeta i el cim de l’Aneto de 62 quilòmetres en autosuficiència total

0
2426

El cap de setmana del 19 i 20 de juliol se celebrarà en la Vall de Benasc l\’Ultra-Trail Aneto amb una participació limitada a 250 participants individuals i equips en la seva primera edició
L\’Ultra-Trail Aneto és la gran volta al massís de la Maladeta i el cim del Aneto que segueix els camins que l’envolten, la travessia natural que recorre els senders de muntanya i part del GR-11 al seu pas pel parc Natural Posets-Maladeta. És un trail d\’alta muntanya de 62 quilòmetres i 4.600 metres de desnivell positiu acumulat en autosuficiència, en la que cada atleta haurà de dur el seu menjar i material obligatori. El temps màxim per a completar el bucle és de 24 hores, el que permetrà que molts marxadors puguin completar-lo caminant a ritme de marxa.| Un traçat espectacular El seu recorregut és molt variat, amb el 50% per sobre dels 2.000 metres d\’alçada, tres colls de més de 2.400 metres i el seu punt culminant al coll de Salenques de 2.807 metres. Passa per set valls del Pirineus Central: Benasc, Barrancs, Salenques, Anglos, Llauset, Llosars i Ballibierna. El traçat discorre per bons camins de muntanya excepte el tram d\’accés al coll de Salenques fins al Pont de Salenques amb 8 quilòmetres de terreny molt tècnic sobre blocs de pedra. D\’allà a Benasc se segueix fàcilment el GR-11 que permet transitar-lo sense grans dificultats fins i tot de nit. Primer ultra trail d\’alta muntanya en autosuficiència L\’Ultra-Trail Aneto no és una prova més, és una trail d\’extrema duresa, però sobretot un repte personal, un exercici de planificació i dosatge d\’esforç i recursos. L\’Ultra-Trail Aneto és el primer ultra trail d\’alta muntanya en autosuficiència en el que es pot participar de forma individual o en equip i sens dubte es convertirà en el punt de referència per a molts trailrunners, marxadors i muntanyencs que anhelen participar en una prova amb aquest concepte innovador. L\’Ultra-Trail Aneto destaca per aquest estil d\’autenticitat amb autonomia total en un itinerari natural sense marques complementàries a les que ja existeixen sobre el terreny, cartells, marques i simbologia del GR-11. L\’abundància de punts d\’aigua al llarg del recorregut permeten realitzar la prova carregant molt poc aigua, gairebé obtenint-la sobre la marxa quan es necessita. L\’Ultra-Trail Aneto recupera el projecte original ideat en 1999 d\’una prova d\’ultra distància i impulsat pels èxits espectaculars de l\’Ultra-Trail del Montblanc i del Grand Raid du Cro-magnon, amb aquest últim comparteix el concepte d\’autonomia total. Cura de l\’entorn i el medi ambient Des de l\’organització es vol demostrar el profund respecte cap al medi ambient, la conservació i manteniment de la senyalització del GR-11 i dels camins com era costum antigament i ho és a l\’alta muntanya, amb fites de pedra, respectant les normes del Parc Natural Posets-Maladeta. El recorregut de l\’Ultra-Trail Aneto discorre per pistes i camins transitats freqüentment dins del Parc Natural Posets-Maladeta. Es realitzarà una conscienciació i vigilància al llarg de l\’itinerari per a reduir l\’impacte del pas dels participants. Per aquest motiu, no haurà avituallaments i els participants hauran de carregar amb els seus residus fins a l’arribada a meta. Programa Dijous, 15 de Maig: Obertura de les inscripcions Dissabte, 19 de Juliol: 9 a 11 h. Acreditacions i recollida de dorsals – Poliesportiu de Benasc 11 h. Briefing 11:30 a 12 h. Control de sortida 12:00 h. Sortida ULTRA-TRAIL ANETO de Benasc 20 a 21 h. Arribada prevista dels primers corredors a Benasc Diumenge, 20 de Juliol: 12:00 h. Tancament de Meta a Benasc 12:00 h. Lliurament de trofeus 13:00 h. Dinar de cloenda – Poliesportiu de Benasc

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.