Neix l\’Ultra-Trail Aneto la gran volta al massís de la Maladeta i el cim de l’Aneto de 62 quilòmetres en autosuficiència total

0
1811

El cap de setmana del 19 i 20 de juliol se celebrarà en la Vall de Benasc l\’Ultra-Trail Aneto amb una participació limitada a 250 participants individuals i equips en la seva primera edició
L\’Ultra-Trail Aneto és la gran volta al massís de la Maladeta i el cim del Aneto que segueix els camins que l’envolten, la travessia natural que recorre els senders de muntanya i part del GR-11 al seu pas pel parc Natural Posets-Maladeta. És un trail d\’alta muntanya de 62 quilòmetres i 4.600 metres de desnivell positiu acumulat en autosuficiència, en la que cada atleta haurà de dur el seu menjar i material obligatori. El temps màxim per a completar el bucle és de 24 hores, el que permetrà que molts marxadors puguin completar-lo caminant a ritme de marxa.| Un traçat espectacular El seu recorregut és molt variat, amb el 50% per sobre dels 2.000 metres d\’alçada, tres colls de més de 2.400 metres i el seu punt culminant al coll de Salenques de 2.807 metres. Passa per set valls del Pirineus Central: Benasc, Barrancs, Salenques, Anglos, Llauset, Llosars i Ballibierna. El traçat discorre per bons camins de muntanya excepte el tram d\’accés al coll de Salenques fins al Pont de Salenques amb 8 quilòmetres de terreny molt tècnic sobre blocs de pedra. D\’allà a Benasc se segueix fàcilment el GR-11 que permet transitar-lo sense grans dificultats fins i tot de nit. Primer ultra trail d\’alta muntanya en autosuficiència L\’Ultra-Trail Aneto no és una prova més, és una trail d\’extrema duresa, però sobretot un repte personal, un exercici de planificació i dosatge d\’esforç i recursos. L\’Ultra-Trail Aneto és el primer ultra trail d\’alta muntanya en autosuficiència en el que es pot participar de forma individual o en equip i sens dubte es convertirà en el punt de referència per a molts trailrunners, marxadors i muntanyencs que anhelen participar en una prova amb aquest concepte innovador. L\’Ultra-Trail Aneto destaca per aquest estil d\’autenticitat amb autonomia total en un itinerari natural sense marques complementàries a les que ja existeixen sobre el terreny, cartells, marques i simbologia del GR-11. L\’abundància de punts d\’aigua al llarg del recorregut permeten realitzar la prova carregant molt poc aigua, gairebé obtenint-la sobre la marxa quan es necessita. L\’Ultra-Trail Aneto recupera el projecte original ideat en 1999 d\’una prova d\’ultra distància i impulsat pels èxits espectaculars de l\’Ultra-Trail del Montblanc i del Grand Raid du Cro-magnon, amb aquest últim comparteix el concepte d\’autonomia total. Cura de l\’entorn i el medi ambient Des de l\’organització es vol demostrar el profund respecte cap al medi ambient, la conservació i manteniment de la senyalització del GR-11 i dels camins com era costum antigament i ho és a l\’alta muntanya, amb fites de pedra, respectant les normes del Parc Natural Posets-Maladeta. El recorregut de l\’Ultra-Trail Aneto discorre per pistes i camins transitats freqüentment dins del Parc Natural Posets-Maladeta. Es realitzarà una conscienciació i vigilància al llarg de l\’itinerari per a reduir l\’impacte del pas dels participants. Per aquest motiu, no haurà avituallaments i els participants hauran de carregar amb els seus residus fins a l’arribada a meta. Programa Dijous, 15 de Maig: Obertura de les inscripcions Dissabte, 19 de Juliol: 9 a 11 h. Acreditacions i recollida de dorsals – Poliesportiu de Benasc 11 h. Briefing 11:30 a 12 h. Control de sortida 12:00 h. Sortida ULTRA-TRAIL ANETO de Benasc 20 a 21 h. Arribada prevista dels primers corredors a Benasc Diumenge, 20 de Juliol: 12:00 h. Tancament de Meta a Benasc 12:00 h. Lliurament de trofeus 13:00 h. Dinar de cloenda – Poliesportiu de Benasc

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.