MULLA’T I CORRE : EL CIRCUIT DE CATALUNYA S’OMPLE DE SOLIDARITAT CONTRA L’ESCLEROSI MÚLTIPLE.

0
2514

Aquest diumenge 4 de Maig s’ha celebrat la VIIena cursa Mulla’t i Corre per l’esclerosi múltiple en el Circuit de Catalunya, amb èxit rotund de corredors i visitants. La fórmula de l’esport ha funcionat una vegada més com a mitjà per aconseguir una fita : la solidaritat amb les persones malaltes d’esclerosi múltiple. Avui els atletes han contribuït, amb les aportacions de les inscripcions de les curses, a que la Fundació Esclerosi Múltiple pugui continuar en la seva lluita contra aquesta malaltia.| La Fundació Esclerosi Múltiple és una entitat benefica assistencial privada, sense afany de lucre, nascuda a Barcelona l’any 1989, no sols amb la missió de millorar la qualitat de vida i pal·liar les greus conseqüències que pateixen les persones afectades per aquesta malaltia, sinó que a més desenvolupa tasques i destina recursos per a la investigació múltiple i recerca de millores i avenços en tots els àmbits. Aquesta malaltia té símptomes molt diversos i varien en funció de l’afectació de la part del sistema nerviós central i/o medul·la espinal, pot provocar alteracions visuals, d’equilibri o fatiga i actualment no té cura. Justament la recaptació obtinguda, d’aquesta matinal solidaria, es destinarà a la recerca i a un projecte del Dr. Xavier Montalbán, neuròleg de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron. Aquesta cursa totalment consolidada i que en aquesta edició ha estat apadrinada per l’atleta José Ríos, campió d\’Espanya en diferents edicions i Medalla de Bronze en els Campionats d\’Europa de Munic 2002, està organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple i per l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa. Compta amb el suport del Circuit de Catalunya, la Federació Catalana d’Atletisme i l’Ajuntament de Montmeló, i com a patrocinador amb el diari Sport, Russell Atlètic i Toyota Orient Cars A. Pujadas Vallès, i té com a col·laboradors : Caixa Terrassa, Ares (espais lúdics), Coca-cola, Fiac, Com-Radio, Veri, Centre Muntanyenc Sant Llorenç, la Federació Catalana de Patinatge, Kellogg’s, Henkel i Chupa-Chups. La jornada ha començat puntualment a les 10,-h amb la prova dels 3000m, que han guanyat David Miralles del C.N.Caldes amb un temps de 9’28”, seguit de Miquel Guerrero del Tiratló Prat, amb un temps de 9’39”, i de Miquel González amb 9’45”. En l’apartat femení la guanyadora ha estat Paula Teruel de la Joventut Atlètica Mont. amb 11’54”, seguida d’Assumpta Vilar amb 12’16”, i la tercera Alba Maya amb 12’22”. A les 10,30 s’ha celebrat la prova estrella dels 10 km. Amb un ritme força ràpid malgrat la calor i dels desnivells del circuit que posen a prova el físic dels atletes, marcat des del primer moment pel corredor Enrique Luque, seguit de prop en la primera volta per en Jaume Leiva, i més endarrerits sempre han anat també en Jordi Escoriza, Marc Otero i Dani Cuartero. En la segona volta l’Enrique Luque ha deixat clar el seu domini, a l’igual que en Jaume Leiva que ha marxat sempre el segon, la tercera posició ha estat més disputada però finalment en Jordi Escoriza és qui ha pujat al podi. El guanyador Enrique Luque de l’Associació Esportiva B, ha fet un temps de 30’31”, millorant la marca de la darrera edició d’en Xavier Caballero de 31’51”. El segon classificat l’egarenc Jaume Leiva del C.E. Terrassasports, ha fet 31’02”, i el tercer en Jordi Escoriza del Diadora Domingo Catalán 31’44”. Destaquem, per la disputa mantinguda, el quart, cinquè i sisè classificats que han estat Dani Cuartero (segon l’any passat), Marc Otero i Josep Piña respectivament. En l’apartat femení la indiscutible guanyadora, marcant diferències des de la sortida, ha estat Louise Brown, amb un temps de 36’01”, i que també ha millorat el temps de la guanyadora de l’any passat, Carme Tort amb 38’28”. La segona i tercera classificades han estat Esperanza Zuriguel i Betty Trabal amb 41’20” i 41’34” respectiament. En la milla les guanyadores han estat M.Helena Gaeta, Anna Surroca i Claudia de la Torre, i els guanyadors : Abderraman Ait Khamouch, Marco Pérez i Roger B. González. La jornada atlètica també incloïa dues curses de patins. La de 9.400 m, que han guanyat Oriol Gisbert, Marc Cuyà i Sergi Gisbert, i Rosa Nonvell i Anna Barrero. En la milla d’aquesta modalitat els guanyadors han estat Marc Cuyà, Oriol Gisbert i Sergi Gisbert, i les guanyadores Anna Barrero, Laura Rubio i Catalina Planelles. Així ha conclòs la festa solidaria de l’esport, que ha congregat a un total de aproximat de 2500 atletes (en el total de les diferents proves), i que conjuntament amb els acompanyants i els més petits, que s’han deleitat en un ampli espai recreatiu amb munt d’atraccions lúdiques (globus aeris, inflables, quads, jocs de bàsquet, fútbol, etc..) és calcula que s’ha superat el nombre de 8000 visitants del circuit i que han gaudit d’aquesta jornada esportiva.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.