El Míting de Barcelona, al camí cap a Beijing

0
443

L’equip organitzador de Barcelona 2010 serà l’encarregat de posar en marxa el Míting Ciutat de Barcelona, que es recupera al calendari internacional d’aquesta temporada gràcies al Campionat d’Europa d’atletisme Barcelona 2010. Durant aquests anys de preparatius de la màxima competició continental, la reunió d’atletisme que porta el nom de la ciutat es converteix de nou en una cita inexcusable per a tots els afeccionats d’aquest esport.| La disputa del Míting Ciutat de Barcelona, que es recupera dins el calendari internacional gràcies al Campionat d\’Europa d\’atletisme Barcelona 2010, tindrà lloc el dia 19 de juliol a l\’Estadi Olímpic Lluís Companys, a la recta final de la recerca de les mínimes de cara a la participació als Jocs Olímpics de Beijing. El interès del míting guanya sencers al trobar-se ubicat dins el calendari només una setmana abans de la disputa del Campionat d\’Espanya absolut. Aquesta serà una ocasió excel·lent pels atletes espanyols per mirar d\’assegurar-se el passaport olímpic. El míting constarà d\’un total de 16 proves, tot i que és possible que s\’afegeixin algunes de promoció destinades als atletes locals. Dins la categoria masculina hi haurà 100 m., 400 m., 800 m., 5.000 m., 110 m. tanques i llançament de disc, mentre que les proves femenines seran les de 800 m., 1.500 m., 3.000 m. obstacles, alçada, perxa, triple salt llançament de javelina. El míting s\’ha disputat en 15 edicions, entre 1982, a l\’Estadi Joan Serrahima, i 2000. L\’any 1992, el dels Jocs Olímpics, no es va celebrar i de 1994 a 1997, tampoc. Entre els atletes llegendaris que encara apareixen a la taula dels rècords d\’aquesta reunió es troben Michael Johnson, Greg Foster, Wilson Boit Kipketer, Daniel Plaza, Patrick Sjoeberg, Sergei Bubka, Carl Lewis, Heike Dreschler, Jarmila Kratochvilova, Sandra Myers i Helena Fibingerova. Un cop havent retornat a l\’agenda internacional de reunions d\’atletisme, el míting barceloní figura aquest anys a la categoria AEA Permit Meeting al costat de les reunions de ciutats com ara Belgrad, Glasgow, Moscou o Estocolm. Hi ha una altra ciutat espanyola a la categoria, Salamanca, que té una reunió molt reconeguda a la qual s\’han batut diferents rècords mundials, entre ells el vigent de salt d\’alçada a càrrec del cubà Javier Sotomayor (2,45 m. al 1993).

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.