COMENÇA LA LLIGA ESTATAL DE CLUBS

0
505

Aquest cap de setmana comença l\’edició número cinquanta-una del Campionat d\’Espanya de Clubs en les categories de Divisió d\’Honor i Primera Divisió. La Lliga de Clubs segueix el mateix sistema de competició que es va iniciar ara fa quatre temporades quan es va homogeneïtzar el sistema de competició. Amb aquest sistema es disputen tres jornades amb quatre encontres quadrangulars on competeixen dos atletes per prova i club, amb una puntuació mixta de llocs i punts.| La Divisió d\’Honor l\’integren 16 equips d\’homes i 16 de dones. En la primera jornada, que se celebrarà aquest dissabte 26 de abril, es disputen quatre encontres quadrangulars. Els dos primers equips de cada encontre es classifiquen per disputar el títol i els dos restants per eludir el descens. En aquesta temporada tenim a l\’Agrupació Atlètica de Catalunya i l\’ISS-L\’Hospitalet a la Divisió d\’Honor en la categoria femenina, i el Medilast Sport Lleida UA en la masculina. A la Primera Divisió, els representants catalans són l\’Agrupació Atlètica de Catalunya i l\’ISS-L\’Hospitalet en homes, i el Club Atlètic Manresa i el Medilast Sport Lleida UA en dones. A la Divisió d\’Honor, la primera jornada, que se celebrarà el proper dissabte en horari de tarda, el MS Lleida es desplaça a Pontevedra. En dones, els dos clubs catalans, AAC-UBAE i l\’ISS-L\’H, competiran a l\’Estadi de Serrahima de Barcelona. A la Primera Divisió, els encontres es disputaran el diumenge, en aquest cas en horari matinal. Els clubs representants catalans en categoria femenina es desplaçaran a Burgos. En homes, l\’Agrupació viatjarà a València per a disputar el seu encontre, i L\’ISS-L\’Hospitalet ho farà a Alacant. En els últims anys el València Terra i Mar ha estat el gran dominador de la categoria femenina, aconseguint el títol estatal els darrers quinze anys de manera consecutiva. En homes el Puma Chapín Jerez ha guanyat les set últimes edicions. A l\’historial d\’aquesta competició destaca el FC Barcelona que ha aconseguit el títol en quinze ocasions, essent el club que més vegades ho ha aconseguit en categoria masculina, encara que l\’última va ser l\’any 1986. En dones, l\’únic equip català que ha guanyat la lliga espanyola va ser el Centre Gimnàstic Barcelonès, que ho va fer en tres ocasions en la dècada dels setanta.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.