Campionat de Catalunya de duatló disputat a Sant Joan de les Abadesses

0
490

Roger Roca i Montserrat Cinca guanyen el campionat de Catalunya
El passat dissabte 12 d\’abril es va disputar el campionat de Catalunya de duatló a Sant Joan de les Abadesses. La prova configurada sobre la distància curta (5-20-2,5) va contar amb 227 participants, sent puntuable per al circuit català. Roger Roca (Roca Running – Triatló Igualada) va prendre la iniciativa amb gran autoritat des de l\’inici de la prova, aconseguint 25 segons d\’avantatge en la primera transició sobre 10 perseguidors: Joan Freixa (Inverse Ditec – Triatló Vilanova), Arnau Bellapart (C.N. Vic – ETB), Sergi Rodríguez Batista (independent), Artur Roig (C.N. Olot), Albert López (Tri Team Pirineu Girona), els companys del Reus Ploms Xavier Torrades i Xavier Queralt, i 3 components del Triatló Manresa: Sergi Rodríguez, Xavier Llobet i Iñaki Baldellou. Els canvis de ritme en el tram ascendent del primer km van fer la seva selecció quedant reduït el grup perseguidor a la meitat, amb Llobet, Torrades, Bellapart, Freixa i Queralt, aconseguint aquests neutralitzar a Roca sobre el km 5, per a arribar a la segona transició agrupats amb el campionat per decidir entre els 6 en la segona i decisiva cursa a peu de 2, 5 km. | Roger Roca va tornar a imposar-se en el tercer segment per a adjudicar-se el seu primer títol català amb un temps final de 54 min 10 s, Xavier Torrades va finalitzar en segona posició per davant de Xavier Llobet. La txeca Radka Vodickova (C.N. Reus Ploms) va dominar integrament la categoria femenina, realitzant tota la prova en solitari per a creuar la meta victoriosa amb un registre de 1 h 1 min 6 s, encara que per la seva condició d\’estrangera no va optar al campionat català que es van disputar braç a braç durant tota la prova Montserrat Cinca (C.N. Reus Ploms) i Carme Tort (C.T. Sant Joan de les Abadesses), imposant-se Cinca amb un marge de 24 segons en línia de meta. Montserrat Martínez (Reus Ploms) va aconseguir la tercera posició del campionat després de realitzar la prova aparellada amb Maite del Mar Mascherpa (C.N. Barcelona). El Club Natació Reus Ploms va aconseguir la primera posició per equips tant en categoria masculina com en la femenina. Com ve sent habitual en les proves del calendari català, al finalitzar la prova oficial puntuable per al circuit, 57 escolars van participar en un duatló infantil organitzat en 2 sèries.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.