José Ríos (Adidas) i Prudencio Pérez (Lluïsos) pugen al podi a la mitja de Montornés

0
564

Tothom estava a l\’ expectativa de l\’ actuació del president dels Lluïsos, José Ríos (Adidas) a la mitja marató de Montornés donat que no és gens habitual veure\’l competir a Catalunya. A priori era el favorit a la victòria, però unes molèsties als isquios que l\’han tingut mig aturat aquesta setmana feien perillar la seva participació De fet, ell mateix ens explicava abans de la sortida que segurament s\’ hauria de retirar. En circumstàncies normals ni tan sols hauria pres la sortida, però l\’ any passat s\’ havia compromès amb la mitja de Montornés i finalment no va poder assistir-hi perquè el van convocar pel mundial de cros. En Ríos sentia que tenia un deute pendent amb Montornés i per això no volia faltar. El que al final seria el guanyador, el magribí Mohamed Benkmoarka, s\’ ha distanciat ben aviat de la resta, quedant-se en Ríos amb en Benito Ojeda. Finalment, en Ríos ha vist que si no forçava la màquina podria acabar la prova sense risc de lesió i és el que ha fet, acabant 3er amb uns temps anecdòtic de 1h 09\’15\” per 1h 05\’46\” del guanyador, 1h 08\’46\” d\’ en Benito Ojeda i 1h 09\’56\” del 4rt, Jordi Escoriza. Llàstima, perquè sense els problemes als isquios segur que hauríem vist una bona lluita entre el guanyador i en Ríos. Una altra dada que diu molt en favor de Ríos: el dia abans de la mitja es van disputar a Montornés curses infantils, la recaptació de les quals anava destinada a la unitat de pediatria de l\’ hospital de Granollers. Doncs el presi ha decidit donar el premi en metàl.lic corresponent al seu 3er lloc per a la mateixa causa solidària.| En Prudencio Pérez, per la seva banda, disputava la primera mitja marató de l\’ any al seu ritme (a Granollers va fer 1h 40\’ acompanyant la Betania Duarte). Tot i no preparar aquesta distància i anar curt de quilòmetres, aquesta segona joventut que està vivint als seus 61 anys ha fet que es classifiqués 2on a la seva categoria i superant en 2\’18\” el rècord del club de la categoria que tenia ell mateix des de la mitja de Benasque de l\’ any passat. El seu temps final, 1h 34\’55\” (496è de la general). Gran actuació també de la Natalia Rodríguez (a la segona foto). Després dels seus 1h 26\’ fets a Granollers, la Natalia ja havia deixat de preparar mitges i sortia amb la intenció de disfrutar, això sí, baixant de 1h 30\’. Sense més pretensions. La primera part de la cursa l\’ ha fet sola fins que ha coincidit amb l\’ Agustí Bartrés a, que l\’ ha acompanyat a la a segona meitat, acabant en 1h 28\’09\” l\’ Agustí i 1h 28\’10\” la Natalia, que, de retruc, s\’ ha classificat 5ª dona. El primer corredor dels Lluïsos en creuar la línia d\’ arribada ha estat en Manuel Vázquez. En Manuel aquest any ha baixat de 1h 15\’, però recentment ha passat una forta grip que l\’ ha deixat molt dèbil. Així, ha sortir a ritme de 1h 16\’, però poc a poc s\’ ha desinflat tan per les seqüeles de la grip com perquè s\’ ha anat desanimant veient que anava a menys. Així, ha acabat 40è amb 1h 18\’58\”, 9è veterà de més de 40 anys. Trepitjant-li els talons ha entrat en Jordi Martí que, en una cursa de menys a més, començant a 3\’50\” per km i acabant en ritmes de 3\’32\”-3\’35\”, ha acabat en 1h 19\’06\” i 44è. Feia 6 anys que no baixava de 1h 20\’ i tampoc ha preparat específicament la mitja. De fet, va curt de quilòmetres perquè prepara distàncies inferiors, de manera que ha estat una sorpresa per a ell. Una mica més enrera, en José Luis Nieto ha fet una cursa totalment a la inversa: una sortida força ràpida, com és habitual en ell (el primer km al voltant de 3\’30\”), per patir força al final, entrant 67è amb 1h 20\’46\” (20è veterà 40). El següent en arribar ha estat Joaquín Joyas que, després de les males sensacions de fa 6 dies als 15 km de Canovelles, ha acabat força satisfet amb els seus 1h 21\’37\” (79è i 25è veterà 40). Un minut i escaig més tard, en 1h 22\’53\”, ha entrat en Juan José García, fent marca personal als seus 42 anys per 39\”, registrant 1h 22\’53\” (92è i 27è veterà 40). Per darrera, uns quants atletes dels que porten poc temps han rebaixat les seves marques: 1h 33\’13\” Mariano Ruiz, 1h 34\’08\” Juan Manuel Magro i 1h 34\’55\” David Culebras. També l\’ Olga López (a la 3ª foto amb la seva parella, en José Antonio Ballesta) ha pogut fer marca personal, rebaixant-la força (3\’24\”). La nova plusmarca de l\’ Olga és 1h 53\’24\”. Per a tal fi, ha estat molt ben acompanyada per en José Ramírez i en Paco Martínez.4 Molt bé també en Manuel Iribarren amb 1h 34\’02\” als seus gairebé 55 anys, enJosé Antonio Ballesta, que ha acabat en 1h 34\’50\” als seus 45 anys. La resta de corredors del club han estat Dimas Graupera (1h 34\’24\”), Alfred Torrents (1h 37\’57\”), Fernando Quintana (1h 43\’25\”) i Jordi Pelegrí (1h 45\’22\”).

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.