José Ríos (Adidas) assoleix la mínima olímpica en marató

0
434

El president del GA. Lluïsos Mataró, en José Ríos (Adidas) tenia com a principal objectiu aquesta temporada assegurar-se una plaça per a participar el proper diumenge 24 d\’ agost a la marató dels Jocs Olímpics que es celebraran a la ciutat xinesa de Pekín. Amb aquest objectiu, en Ríos ha participat per cinquè any consecutiu a la marató de Lake Biwa que s\’ ha disputat la matinada del dissabte al diumenge (hora espanyola) a la localitat japonesa d\’ Otsu.
De moment, el president ha fet els deures, ja que, amb un temps de 2h 09\’38\”, ha aconseguit de llarg la mínima olímpica, situada en 2h 12\’30\”. Ara bé, degut als criteris de selecció de la R.F.E.A. a la prova de marató, encara haurà d\’ esperar què fan la resta d\’ espanyols. El criteri de selecció de la R.F.E.A. és el següent: primerament, la R.F.E.A. realitzarà una pre-selecció tenint en compte els resultats dels atletes fins al 28 d\’ abril. Aquesta pre-selecció serà de 4 corredors (sempre i quan 4 o més hagin realitzat la mínima olímpica). Els 4 pre-seleccionats hauran de passar obligatòriament una sèrie de tests obligatoris establerts pel Comitè Tècnic de la R.F.E.A. a Madrid i, després d\’ aquests tests, es descartarà un dels quatre corredors. Els tres restants seran els representants espanyols a la marató olímpica. Donat l\’ estat actual de la marató a Espanya, però, pensem que en Ríos té el passaport olímpic molt ben encarat, ja que dubtem que 3 corredors o més assoleixin un resultat millor a la marató. Probablement sí que uns quants rebaixaran els 2h 12\’30\” de la mínima, però no els 2h 09\’38\” d\’ en Ríos que, a més, té l\’ avantatge de comptar amb una àmplia experiència internacional de 2 Jocs Olímpics, 3 Campionats del Món i 2 Campionats d\’ Europa (només a l\’ aire lliure), fets que compten bastant per a la R.F.E.A.| Tot i el bon resultat final, en Ríos somniava amb repetir les seves victòries a Otsu del 2004 i del 2006, cosa que no ha pogut ser. Al 2004 va assolir el que encara és la seva millor marca, 2h 07\’42\” i al 2006 2h 09\’15\”, mentre que al 2005 va quedar 2on amb 2h 09\’03\” i l\’ any passat es va haver de retirar. A la cursa d\’ avui, un nombrós número d\’ atletes formaven part del grup capdavanter fins al km. 25, en el qual s\’ han destacat els 6 corredors que acabarien en els sis primers llocs finals. Al km 30, el qatarí Mubarak Hassan Shami (actual sots-campió del món de marató) i l\’ eritreu Yared Asmeron han marxat en solitari i en Ríos, que no parava de consultar el rellotge, s\’ ha despenjat lleugerament, augmentant la diferència als darrers 3 ó 4 km per problemes musculars i butllofes. Al final de la prova, en Ríos ha declarat, segons la web del diari Marca: \”La cursa ha anat molt ràpida. Ara estic mig mort i una mica descontent amb el sisè lloc, però espero que, al haver baixat de 2h 12\’, això em permeti lligar la classificació per als Jocs de Pekín\”. Encara amb els guants amb els que ha corregut la prova degut al fred, en Ríos ha dit també: \”l\’ any que ve tornaré i intentaré aconseguir la victòria\”. La classificació final dels primers ha estat la següent: 1er Mubarak Hassan Shami (Qatar) 2h 08\’23\” 2on Yared Asmeron (Eritrea) 2h 08\’34\” 3er Satoshi Osaki (Japó) 2h 08\’36\” 4rt Yuzo Onishi (Japó) 2h 08\’54\” 5è Tomoya Shimizu (Japó) 2h 08\’54\” 6è José Ríos 2h 09\’38\” 7è Tomoyuki Sato (Japó) 2h 09\’59\”

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.