Més de 9.000 participants ompliran els carrers de Barcelona

0
541

Aquest matí ha estat presentada la Marató de Barcelona 2008 que se celebrarà el pròxim diumenge 2 de març. Els màxims responsables de la organització, han desglossat les novetats d’aquesta edició que superarà els 9.000 inscrits, amb participants d’arreu del món i grans figures de l’atletisme a nivell mundial. La insígnia espanyola, l’alteta català Nacho Cáceres, ha volgut donar suport amb la seva presència a l’acte.
L’ Estadi Olímpic Lluís Companys ha estat l’escenari escollit per presentar l’edició 2008 de la Marató de Barcelona. Davant de nombrosos assistents, els organitzadors han anat explicant les novetats d’aquest any, i els principals atletes espanyols que prendran part a la Marató, han donat les seves impressions. El tret de sortida s’efectuarà demà amb l’obertura de la Marató Expo, l’aparador dels esportistes on a més de nombrosos estants, els visitants podran gaudir de diverses conferències, com la que oferirà demà a les 12h del migdia, l’ex campió del món de Marató, Abel Antón. L’ obertura de l’acte ha anat a càrrec del delegat d’esports de l’Ajuntament de Barcelona, Pere Alcober, que s’ha mostrat molt satisfet amb el rècord de participació d’aquesta edició, fet que demostra que la ciutat de Barcelona serà l’escenari d’un dels esdeveniments esportius més importants d’Europa. Així mateix, ha volgut mostrar la proximitat que representen aquest tipus d’esdeveniments entre les institucions i els seus ciutadans,“A través d’actes festius i ciutadans com aquest, Barcelona es fa seva la Marató”.| Juan Porcar, conseller delegat de RPM Racing, amb els suports de diverses gràfiques, ha explicat les dades de la Marató, com són el creixement de participació d’un 22%, la presència de participants de 57 països diferents i l’augment important de participants provinents de països com Itàlia o Alemanya. També ha destacat l’augment espectacular d’inscrits catalans, que supera en més de 700 l’edició del 2007. No ha volgut acabar, sense agraïr la feina que fan els mitjans de comunicació,“ Gràcies a tots els mitjans de comunicació per fer-ne difusió i animar als ciutadans a sortir al carrer el pròxim 2 de març”. Bep Solé, organitzador esportiu de la prova, ha recordat tots els actes que giren al voltant de la Marató, com és la Marató Expo, la Breakfast Run o la Pasta Party, que tindran lloc el dissabte dia 1 de març. Ha comentat la presència d’atletes de la talla de Johnstone Chebi ( campió de la marató 2007), els catalans Nacho Cáceres, Roger Roca ,la “legió keniata” i les atletes Tabitha Kibet o Alamitu Tola. Convençut que la Marató de diumenge esdevindrà un èxit en tots els sentits, ha comentat que “El circuit està totalment preparat i més equipat que mai”. | Finalment, han tancat l’acte tres dels atletes espanyols que prendran part en aquesta Marató. Nacho Cáceres, l’estrella espanyola d’aquest any, té aspiracions de millorar la seva marca personal, tot i que s’ha mostrat prudent a l’hora de fixar-se un objectiu,” Sempre intentem batre rècords, però hi ha molts factors externs, com el clima, que poden perjudicar les nostres aspiracions. Baixar dels 2:10h seria tota una satisfacció”. Roger Roca, per la seva banda, s’ha mostrat optimista “ Probablement aquest any no farà tanta calor i això em pot ajudar a aconseguir una bona marca, intentaré rondar els 2:13h”. Per acabar, Marcel Zamora, el llebre de les dones, sortirà a ajudar les atletes ha fer un bon paper “Intentaré fer la meva feina el millor possible, i així ajudar les dones a fer una bona marca”.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.