LA MARATÓ DE BARCELONA 2008 SUPERA ELS 9000 INSCRITS

0
419

Nacho Cáceres serà l’estrella espanyola en absència de Martínez
L’ edició 2008 de la Marató de Barcelona que se celebrarà el pròxim diumenge 2 de març superarà la xifra dels 9.000 inscrits, un creixement superior al 25% respecte la xifra obtinguda el 2007. L’atleta català Nacho Cáceres serà l’ estrella espanyola després d’ anunciar- se la baixa de Chema Martínez. Ahir es van tancar les inscripcions de la pròxima edició de la Marató de Barcelona, que recorrerà els carrers del centre de Barcelona el diumenge dia 2 de març. Ja són més de 9000 atletes els inscrits a la prova reina de fons de la Ciutat Comtal. La Marató de Barcelona s‘obre pas entre les grans cites europees amb aquest nou objectiu complert.| La prova també reflecteix l’èxit de participació internacional amb el 48,8% dels atletes de nacionalitat espanyola, i la resta dispersa en altres països. En percentatge i per proximitat destaca França amb un 18,1%, seguit d’Anglaterra (7,7%) i Alemanya (5,4%). Xifres que patiran alguna variació en el còmput final que es realitzarà al llarg del dia d’avui. Pel que fa a la participació espanyola el nou abanderat és l’espanyol Ignacio Cáceres. Baixar el crono de 2 hores 9 minuts a la Marató de Barcelona era el gran objectiu del madrileny Chema Martínez, baixa d’última hora en la gran cita de la ciutat Comtal a causa d’ una afecció gripal. Aquest objectiu el comparteix Ignacio Cáceres, convertit en la gran estrella espanyola de la prova en la que lluitarà per una de les tres places que donen accés a la prova de marató dels JJ.OO. de Pekín. Tan la \’legió africana\’ com els fondistes espanyols volen batre aquest any el mític registre establert pel marroquí Abdesalam Serrokh el 1998 amb 2h.09\’48\”, la segona millor marca aconseguida en una marató disputada a Espanya. Per a Nacho Cáceres l’ objectiu prioritari és la plaça olímpica quan es troba en un moment de forma excel·lent. El seu gran registre de l’any passat en la mitja marató (1:02.47), la millor marca espanyola de l’any en una prova celebrada al nostre país, i el seu bon temps en el debut a la prova de marató, a finals de setembre passat a Berlín, (2:12.43) fa que aspiri seriosament a ser a Pekín. Chema Martínez aconseguia el març de l’any passat la millor marca espanyola de l’any a la marató de Roma (2:10.12) i Julio Rey aconseguia a l’ abril, a la marató de París, la segona (2:11.36). La de Cáceres va ser la tercera i per això creu fermament que Barcelona pot donar-li aquesta plaça olímpica. El diumenge passat va participar en la Mitja Marató de Gavà-Castelldefels amb la intenció de batre el rècord de la prova i també la seva millor marca personal (1:02.47). Les condicions climatològiques (vent en contra) van impedir el seu objectiu i va quedar tercer amb 1:04.14, el mateix registre que el kenyà Johnstone Chebii vencedor de la Marató de Barcelona 2007 i que serà un dels seus grans rivals a la prova barcelonina d’aquest any. El fondista barceloní va reconèixer que \” no vaig voler forçar el ritme. A la meitat del recorregut anava per sota del rècord, però el vent en contra m’obligava a fer un gran esforç i vaig optar per reservar forces\”. Ha estat preparant la Marató de Barcelona al llarg de tot l’ hivern i ha finalitzat un mes d’entrenaments molt durs a Soria. Quan se li comenta que l’ objectiu de Martínez era baixar de 2h.09\’ indica que \” jo també em veig capacitat per fer-ho i evidentment, que m’ agradaria batre el rècord de la prova. Corro a casa i estic molt motivat\”. D’altra banda, aquest diumenge 24 de febrer, es procedirà al tradicional pintat de la línia blava, consistent a pintar amb una línia blava el traçat del recorregut per cada carrer. D’aquesta manera, els veïns podran conèixer al llarg de tota la setmana vinent els carrers exactes que es veuran afectats el diumenge dia 2 de març per la presència de la Marató.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.